Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        68 yaşında tansiyonunu yağlı boya sanatına olan sevgisiyle yendi

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Serdivan Belediyesi ve Serdivan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği yağlı boya resim kursuna katılan 68 yaşındaki Nebahat Keten, ayak ağrılarını ve tansiyon rahatsızlığını, yağlı boya sanatına olan sevgisiyle yendi.

        4 senedir düzenli olarak yağlı boya resim kursu derslerini takip ettiğini belirten 68 yaşındaki kursiyer, "Ebru hocamızın samimiyeti ve enerjisiyle merak saldığım sanat ruhen beni daha iyi yaptı ve içgüdüsel olarak bana özgüven verdi. İyi bir sanatçı olmak, hocanın ilgisinden geçiyor." dedi.

        Kendi fırçasıyla yaptığı resimleri ticari olarak değerlendirmediğini ve evine gelen misafirlere hediye ettiğini ifade eden Nebahat Keten, etrafındaki insanların tablolardaki el emeğini gördüklerinde hayran kaldıklarını söyledi.

        Kursa başladığı ilk zamanlar eşinin resim konusunda kendisine karşı çıktığına da değinen kursiyer, zaman içerisinde birbirinden güzel eserler ortaya koyunca onun da resimlere hayran kaldığını ve kendisine destek olmaya başladığını belirtti.

        Yağlı Boya Kursunda 37 kursiyerin eğitim gördüğünü ve sanatını konuşturduğunu bildiren yağlı boya resim öğretmeni Ebru Aracı da; "Kursiyerlerimi ruh hallerine göre yönlendiriyorum. Burada yapılan eserlerin hepsi, sahibinin iç dünyasındaki duygulardan fırça izleri taşıyor. Eline fırçayı aldığın zaman hayatla ilişkini kesiyorsun. Evde yemek mi olacak bulaşık mı yıkanacak gibi düşünceler hafızadan siliniyor. Çünkü boya ile birlikte resmin içerisinde yani tuval de oluyorsun" dedi.

        (BB)

        15.11.2016 15:22:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler