Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bigadiç'e yeni adliye binası müjdesi

        - Başkan Avcu, Bigadiç'te yatırımlara hız verdi

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Demirçeviren

        BALIKESİR (İHA) - Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Ankara temaslarının ardından ilçeye müjdeler ile döndü. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğünü söyleyen Başkan Avcu, Bigadiç'e yeni adliye binası yapılacağını müjdeledi.

        Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, başkentten müjdeler ile döndü. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğünü söyleyen başkan Avcu, Bigadiç'in yeni adliye binasına kavuşacağını açıkladı. Başkan Avcu, "Şuandaki mevcut adalet sarayı çok yetersiz olmasından dolayı ilçemizde güzel bir adalet sarayı olmasını istedik. Bilindiği gibi Bigadiç ilçe girişinde Simav Sındırgı yol kavşağında karayollarına ait imarlı 6500 metre kare arsayı biz bedeli mukabilinde belediyemiz olarak aldık ve orayı adalet bakanlığımıza teslim etmiştik. Ankara ziyaretleri kapsamımızda Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ile makamında görüştük. Sayın bakanımız ile sohbet etme fırsatımız oldu. Bu dileğimiz kendilerine ilettik. İlçemizin nüfusu, sosyal durumu hepsini göz önünde alarak bize böyle bir yatırımın layık olduğunu kendileri ifade ettiler. İnşallah en geç 2017 ve 2018 yılları arasında böyle bir projenin hayata geçirebileceğinin müjdesini verdiler" dedi.

        Eti Maden'den yeni tesis

        Bigadiç'te bulunan Eti Maden işletmeleri dolayısı ile Eti Maden Genel Müdürlüğü'ne de ziyarette bulunduklarını kaydeden Başkan Avcu, Eti Maden'in yeni bir tesisler kuracağını ve 1200 personelin yeni tesislerde istihdam edileceğini duyurdu. Başkan Avcu, "Eti Maden genel müdürümüz ile çok olumlu bir görüşmemiz oldu. Sayın milletvekilimiz bütçe plan komisyonu üyemiz Kasım Bostan toplantımızda bulundu, Eti Maden Genel Müdürümüz sayın E.Yaşar Bostancı, Bigadiç ve borla ilgili konulara vakıf yatırım için çalışmalarını anlattı. İlçemizde 2017 yılı içinde yeni büyük bir yıkama tesisi inşa edeceklerini söyledi. Mevcut yıkama tesislerine ilaveten 1 adet daha yapılmasını planladıklarını ve ödeneğin hazır olduğunu 2017 de temeli için kazmanın vurulacağını beyan ettiler. Bunun yanında yıllardır Bigadiç bor işletmelerinde birikmiş olan madenlerimiz var o madenlerimizde kalsinasyon denen ısı işleme dayalı yeni bir teknoloji ile onları ekonomiye kazandırmak noktasında tesis çalışmaları var. Bigadiç Bor İşletmelerine Kurulacak olan kalsinasyon tesisleri için, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğün doğal gazın getirilmesi noktasında çalışmaları var. Bigadiç Bor İşletmelerine gelecek olan doğal gaz, bizim ilçemizde geldi demektir. Diğer yandan mevcut yıkama kapasitesinin daha üstünde bir yıkama tesisi kurulacak. Yapılacak olan yeni yıkama tesislerinde 500 veya 600 Bigadiçli hemşehrimiz iş imkanı bulacaktır. Kalsinasyon tesislerinde yaklaşık 500 ile 700 arası çalışacaktır. İki tesisimizde faaliyete geçtiğinde toplamda 1000 ile 1200 arasında Bigadiçli gencimize iş imkanı sağlanacaktır. Bu anlamda 2017 yılı içinde büyük bir ilerleme bekliyoruz" dedi.

        Adalı bitti, sıra Okçular'da

        Başkan Avcu, Adalı Barajı çalışmalarının bittiğini ve Okçular Barajı'nı gündemlerine aldıklarını kaydetti. Avcu, "Adalı barajını başlattık, yeni baraj olarak okçular barajını gündeme aldık.Okçular barajının da proje ihalesi yapıldı. Bunun da müjde olarak verebiliriz. İnşallah bu önümüzdeki yıl içerisinde projesi tamamlanacak 2018 yatırım programına teklif edilecek hale gelecek. Okçular barajı, Adalı Barajının yüzde ellisi büyüklüğünde bir yer. Okçular barajından Bigadiçimizin ve mahallelerimizin içme suyu temin edeceğiz ve Adalı Barajından yararlanamayan vatandaşlarımızın arazilerinin sulanmasını buradan besliyeceğiz. Yaklaşık 10 bin dekar daha alan bu baraj ile beslenecek. Bu baraj hem şehrimizin içme suyunu karşılayacak hem de adalı barajından eksik kalan kısmı tamamlayıcı baraj olacak" şeklinde konuştu.

        (BD-

        16.11.2016 08:54:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler