Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da develere törenle havutları giydirildi

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın'da deve güreşi sezonunun başlamasına sayılı günler kala develer törenle havutlanıyor. Işıklı Köyü'nden Mehmet Savran'ın Çapkın ve Yakışıklı adlı develeri için düzenlenen havutlama töreninde her iki pehlivan deveye de yeni sezon havutları giydirildi. Develerin sahibi tarafından güreşlerin başarılı ve kazasız belasız geçmesi için hayır yapıldı.

        Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez geleneği olan deve güreşleri sezonu öncesi develer havutlandı. Havutlama için düzenlenen törende develer adeta gelin gibi süslenirken törene ailenin dışında çevre sakinleri ve deveciler de katıldı. Hafta sonu Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde gerçekleştirilecek olan sezonun ilk güreşi için hazırlıkları tamamlayan develerin sahiplerinden Ersin Savran havutlama işinin de bir gelenek olduğunu belirterek "Geleneksel olarak her yıl bu şekilde tören yaparız. Bu tören aynı zamanda sezonun başladığının habercisidir" dedi.

        (İK)

        16.11.2016 09:08:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler