Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı zabıtası 'savunma sanatı' öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'de, Bayraklı Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, sahada karşılaşabilecekleri fiziksel saldırı durumlarında kendilerini nasıl savunacaklarını öğrenmeye başladı.

        Bayraklı Belediyesine bağlı zabıtalar, savunma sanatı derslerine için kursun yolunu tuttu. Denetimlerde zaman zaman fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalan zabıta ekipleri, müdahale tekniklerini öğrenerek olası saldırılara karşı nasıl davranması gerektiği hususunda bilgi aldı. Wingsum ve Eskrima antrenörü Barış Kural tarafından verilen eğitimlerde ayrıca, zabıtaların sağduyulu da olması istendi.

        Üniformalı personelin görevini profesyonelce yapabilmesi amacıyla eğitimlere başladıklarını anlatan antrenör Barış Kural, "Mesleki müdahale eğitimi veriyoruz. Üniformalı personelin işini profesyonelce yapabilmesi amacıyla geliştirilmiş bir sistem. Avcı sistem konseptinde kolluk müdahale teknikleri olarak gösterdiğimiz bir eğitim. Zabıta ekipleri görevleri gereği uygulamakla yükümlü oldukları ve uygularken yüz yüze geldikleri şahıslarla oluşabilecek fiziki durumlarda olaylara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilgilendiriliyor. 'Olayları kişiselleştirmeden kendileri veya karşıdaki kişi zarar görmeden mesleki anlamda yapılması gereken müdahale nasıl yapılır?' sorusuna burada yanıt buluyoruz ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz" dedi.

        Zabıta ekiplerinin alanda çalışırken karşılaştıkları sorunlara daha profesyonelce yaklaşabilmeleri ve kendilerini savunmayı öğrenmeleri için eğitim programının uygulandığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Hiçbir ekip arkadaşımın bir sıkıntı yaşamasını istemem ancak özellikle zabıta arkadaşlarımız görevleri gereği vatandaşlarla karşı karşıya gelebiliyor. Şu asla unutulmamalı. Bizler yasayı, yönetmelikleri uygulamakla yükümlüyüz. Arkadaşlarımız görevlerini yapıyor. Zabıta arkadaşlarımız sıkıntılara nasıl yaklaşmaları ve fiziki saldırı durumlarında kendilerini nasıl savunmaları noktasında eğitim alıyor. Umarım, hiçbir zaman istenmeyen bir olaylarla karşılaşmazlar" şeklinde konuştu.

        (HG-Y)

        16.11.2016 10:25:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler