Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demokrasi ve Efeler diyarı Aydın'dan 'Damla' geçti

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Damla" projesi demokrasi ve efeler diyarı Aydın'a damla oldu.

        Gönüllülük, İnsan sevgisi, İyilik, Empati, Fedakarlık, Tasavvuf, Sürdürebilirlik, Çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli temalarda faaliyetleri içeren bu anlamlı proje için seçilmiş yerli ve yabancı toplam 40 damla gönüllüsü genç 08-13 Kasım tarihleri arasında Aydın' da gönüllere dokundu.

        Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aydın Gençlik Merkezi koordinesinde toplam 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapan, ziyaretlerde bulunan ve gönüllere dokunan ekip herkese örnek oldu. Gönüllü gençler programın birinci gününde güne sabah sporu yaparak başladılar. Sabah sporunun ardından Hacı Lütfiye Atay ve Yahya Beyatlı İlkokullarına giderek minik öğrencilerle çeşitli çocuk oyunları oynayarak birlikte doyasıya eğlendiler. Okul ziyaretlerinin ardından Atatürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okuluna giderek dezavantajlı gençler ile birlikte bir araya geldiler. Programa Kemer mezarlığında bulunan Şehitlik ziyareti ile devam eden ekip burda okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinin hemen ardından çevre ve mezarlık temizliği gerçekleştirdiler. Şehitlik ziyaretinin sonrasında rehber eşliğinde Tralles Antik Kentini gezerek tarihe yolculuk yaptılar. Antik Kent gezisi sonrasında gençler 10' arlı gruplar halinde önceden belirlenmiş dezavantajlı ailelere ziyaretlerde bulundular.

        Gönüllü gençler programın ikinci gününde 10 Kasım Atatürk' ü Anma Töreni kapsamında Halide Hatun İlkokulunda öğrencilerle buluştular. Törenin ardından Huzurevi ziyaretinde bulunan gençler yetişkinlerle sohbet edip tecrübelerinden istifade ettiler. Huzurevi ziyaretinin ardından gönüllü gençler Zafer Ortaokulunda öğrencilerle boyama çalışması yaptılar. Okul ziyareti sonrası Umurlu Çayyüzü şehitliğini ve Yenipazar Yörük Ali Efe Müzesini rehber eşliğinde gezme şansı buldular.

        Gönüllü gençler programın üçüncü gününde Çeştepe ve Tepecik Ortaokuluna ziyarette bulunarak minik öğrencilerle çeşitli çocuk oyunları ve yüz boyama gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinlikler sonrasında grup toplu bir şekilde Cihanoğlu Külliyesinde Cuma namazını eda ettikten sonra Aydın Valiliği ziyaretini gerçekleştirdi. Valilik ziyareti sonrası gençler Mesire alanında Kuş Yemliği çalışması yaptılar.

        Gönüllü gençler programın son gününde Köşk ilçesinde bulunan ve ev sahipliğini Köşk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sayın Hakan Aydın ' ın yaptığı Gökkiriş ve Kıran Köy Okullarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerle bir araya gelerek unutulmaz bir gün geçirip köy yaşamını yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Köy ziyaretinin ardından gençler Aydın Gençlik Merkezinde kendilerine düzenlenen veda gecesinde doyasıya eğlenip mutlu bir şekilde ülkelerine ve illerine geri döndüler.

        Konuyla ilgili olarak Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Bekir Çeker, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında yerli ve yabancı toplam 40 gönüllü gencimizi Demokrasi ve Efeler Diyarı olan ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Gençlerimiz 4-5 gün boyunca aydınımızın çeşitli okullarında öğrenim gören binlerce çocuğumuz ile bir araya gelerek gönüllere dokundular. Çocuklarımızın yüzlerinde ki mutluluk bizleri de mutlu etti. Yabancı ülkelerden gelen gençlerimiz ilimizin örf, adet ve geleneklerini yakından tanıma şansı yakaladı. Bunun yanı sıra gerçekleştirdikleri huzur evi ziyareti ile yaşlılarımızın bir nebzede olsun mutlu olmalarına sebep olup, onların tecrübelerinden istifade ettiler. Bu kapsamda bu anlamlı ve özel projeyi hayata geçiren başta Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne, Bakanlık Müşaviri Sayın Metin Ayvazoğlu'na, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Salih Köse'ye, Aydın Gençlik Merkezi Çalışanlarına ve projeye yurt dışından ve yurt içinden katılan gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

        (MB-Y)

        16.11.2016 11:22:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler