Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EGO otobüsleri kışa hazırlandı

        - EGO Genel Müdürü Gündoğdu:

        - "EGO otobüslerine kış lastikleri takıldı, bakımları yapıldı''

        - "Kış aylarında kazaların nedeni; hava koşullarından ziyade, karlı, buzlu ve kaygan yol koşullarına karşı önlem almayan sürücüler"

        - "Ankaralılar yağışlı havalarda toplu taşıma araçlarını, metroları ve ANKARAY'ı tercih etsinler"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - EGO Genel Müdürlüğü, kent içi toplu taşımada hizmet veren filosundaki bin 716 otobüsü, kış koşullarına uygun hale getirdi. EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, "Ankaralılar, özellikle kötü hava şartlarında kent içi ulaşımı için toplu taşıma araçları, metrolar ve ANKARAY'ı tercih etsinler" dedi.

        1 Aralık'ta başlayacak, zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde EGO Genel Müdürlüğü Araç Bakım Onarım Daire Başkanlığı, otobüslerin yazlık lastiklerini, kışlık lastiklerle değiştirdi. EGO Genel Müdürü Gündoğdu, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, otobüslerdeki yaz lastiklerini kış lastikleriyle değiştirdiklerini belirterek, "7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu azalan yaz lastiklerini, Avrupa Birliği (AB) yönetmeliklerince kabul gören, 'kar kristalleri' işareti taşıyan lastiklerle değiştirerek, karlı, buzlu ve yağışlı yol şartlarına uygun hale getirdik" diye konuştu.

        Kar kristalli lastiklerin uygun koşullarda ve güvenli bir ortamda saklanıp değiştirildiğini ifade eden Gündoğdu, "Otobüslerdeki kış hazırlıkları kapsamında, toplu taşıma araçlarında antifriz kontrolleri yapıldı. Kalorifer sistemleri bakımdan geçirilerek, çalışır duruma getirildi" ifadelerini kaydetti.

        "Toplu taşıma araçlarını tercih edin"

        Özel araç sahiplerine de çağrıda bulunan Gündoğdu, özellikle kötü hava şartlarında kent içi ulaşımı için toplu taşıma araçları, metrolar ve ANKARAY'ı tercih etmelerini belirtip, özel araçlarını ihtiyaç halinde kullanmaları isteyerek, "Böylelikle hem trafiğe çıkan araç sayısını azaltmış, hem de pik saatlerde oluşan trafik sıkışıklığının önüne geçmiş oluruz" dedi.

        (İLK-MK-Y)

        16.11.2016 11:54:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler