Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        POMEM'i kazanan gençler, Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) sınavlarına Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları ile kazanan gençleri konuk etti. Başarılarından dolayı gençleri tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sizin başarılı olmanıza katkı sağladığımız için bizler de çok memnunuz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi'ndeki çalışan tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu projenin büyütülerek yayılmasını da arzu ediyorum" dedi.

        Spor Liseleri, Askeri Okullar, görevde yükselme sınavları, polis memurluk sınavları ve Polis Özel Harekât sınavları gibi özel yetenek sınavları ile girilen okullara hazırlık amacına katkı sunan "Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları" bugüne kadar 407 öğrenciye hizmet verdi. Proje kapsamında öğrencilerin ücretsiz olarak hizmet alması, Türkiye'de örnek teşkil etmesi nedeniyle birçok çok olumlu tepkiyi de aldı. Kocaeli'nin her bölgesinden bu kurslara talebin olması nedeniyle, Gebze'de de bu çalışmanın ayrı yapılmasını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu ülkeyle birlikte askerimiz ve polisimiz bizimdir. Sizlerden beklentimiz, bayrağımızı ve ülkemizi çok severek insanımıza en güzel hizmeti ortaya koymanızdır. Unutmayın vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" diyerek misafirlerine düşüncelerini bu şekilde ifade etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından itibaren açtığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları, POMEM sınavına hazırlanan gençleri bir hayli mutlu etti. Bu nedenle sınavı kazanan öğrenciler Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret ederek, bu hizmetten dolayı duydukları memnuniyetleri ifade ettiler. POMEM ve diğer sınav adayları, Büyükşehir Belediyesi'nin uzman eğitmenleri tarafından çalıştırılırken, antrenmanlar İsmetpaşa Stadyumu, Atletizm Pisti, Derince Çınarlıdere Spor Alanı ile 50. Yıl Spor Salonu'nda yapıldı. Aday öğrenciler kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizlerine tabi tutulurken, parkur çalışmaları nizami ölçülerde fotosel eşliğinde yapıldı.

        POMEM sınavı başta olmak üzere altı farklı sınav için hazırlanan öğrencilerin 119'u istediği okullara girerken, son olarak Polis Özel Harekât(PÖH) sınava giren 135 öğrencinin de sonuçları henüz açıklanmadı. 2015 yılında 6 antrenör ve 120 öğrenciyle başlayan proje bugün 400 öğrenci sınırını aşarak önemli bir yerel belediyecilik hizmeti olarak da kendisinden de bahsettiriyor. Türkiye'de bir ilk olan bu proje, tüm sınavlarda Kocaeli'de hazırlanarak sınava giren öğrencilerin daha iyi performans sergilemelerine neden oluyor. Ziyarette bir kez daha Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür eden öğrenciler, "POMEM sınavı çok zordur. Bu zor sınavı Büyükşehir Belediyemizin ücretsiz verdiği bu hizmetle kazandık. Tek kuruş ücret ödemediğimizi çevremize anlattığımızda şaşıran arkadaşlarımız ve çevre şehirlerdeki diğer adaylar bizlere imrenerek baktılar. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Öğrenciler ayrıca Başkan Karaosmanoğlu'na, 18. dönem POMEM öğrencileri olarak bir teşekkür plaketi de takdim etti.

        (RFK-Y)

        16.11.2016 12:41:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler