Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyamanlı kadınlar mobil okullu oldular

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyamanlı kadınlar "Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi" kapsamında mobil okulla bilgilendiriliyorlar.

        Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde hizmetlerine başlayan ve kısa sürede Ankara dışına hizmetlerini taşıyan Yek Adım Derneği (YEKAD) pilot bölge olarak belirledikleri Adıyaman'da çalışmalarını sürdürüyor.

        Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığının denetiminde yürütülen "Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi" ile birçok konuda eğitimler vererek kadınların bilinçlenmesi, nitelikli hale gelmesi, çocukların imarında daha bilgili, daha kültürlü, daha fazla farkındalık düzeyi yüksek olan kadınların oluşturulması amaçlanıyor.

        Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu ve Uzuntepe köylerinde çalışmalarını sürdüren, Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Aytop ve Başkan Yardımcısı Sevil Aksoy Altıparmak'ı ziyaret eden Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen Günay, içinde bulundukları şartlardan dolayı bu tür eğitimleri alamamış kadınların ayağına eğitim hizmeti götürmelerinde dolayı kendilerine teşekkür etti.

        YEKAD Başkanı Nazan Aytop konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çocukların, toplumun imarında ve harcındaki katkısı en büyük olan kadınların bilgisini, farkındalığını arttırıp ülkenin manevi ve kültürel gücüne katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

        Aytop, "Bu programımız Başbakanlık Tanıtma Fonu ile karşılanan bütçeyle yürütülmektedir. 81 ilde, ilçelerde ayak basmamış yer bırakmak istemiyoruz. Bu Projeyi profesyonel hizmet alarak planlı ve stratejik bir şekilde yürütüyoruz. Biliyoruz ki bütün Sivil Toplum Kuruluşları ülkemizin gücü, insanlarımızın eğitimleri için çok daha çaba gösteriyorlar. Biz YEKAD olarak bu çabayı elimizden geldiğince daha fazlasını yaparak sürdürmeyi düşünüyoruz. Bizler Devletin bazen yetişemediği bazen her şeyi Devlet yapsın mantığı değil, hepimiz bu toplumun bir bireyi olarak bu toplumun bir yarasını iyileştirmeliyiz mantığıyla yolu çıkarak devletimize, milletimize destek olmayı amaçlamış bir kuruluşuz. Bu desteği Başbakanlığımızdan da alarak şimdi buradayız ve Anadolu'nun birçok yerine de bu hizmeti götürmeyi hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

        (FÇ-BRN-Y)

        16.11.2016 12:57:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler