Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Erin: "Köylerimizi daha yaşanılır hale getireceğiz"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, kırsal kesimin sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek ve bu sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla başladığı köy gezilerine Tut ilçesine bağlı Yeşilyurt, Yaylımlı ve Boyundere Köyleri ile devam etti.

        Köy ziyaretlerinde Vali Abdullah Erin'e Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Sami Işık eşlik etti.

        Ziyaret ettiği köylerde köy halkı tarafından oluşturulan büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Vali Abdullah Erin, incelemelerde bulunduğu köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla sohbet ederek, halkın sorun ve taleplerini dinledi.

        Gittiği her köyde kendisini alkışlarla karşılayan köylü kadınlarla da sohbet ederek istek ve taleplerini dinleyen Vali Abdullah Erin, kadınların taleplerini not alarak gereğini yerine getirecekleri müjdesini verdi, çocuklara da kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

        Köy gezilerini düzenlemedeki amaçlarının hizmetleri yerinde görerek vatandaşların taleplerini dinlemek olduğunu ifade eden Vali Abdullah Erin, "Beş aylık Adıyaman Valiliği görevim süresince yoğun iş temposu arasında fırsat buldukça köylerimizi ziyaret ediyoruz. Kırsal kesime yönelik son 10-15 yılda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve alt yapının iyileştirilmesi noktasında büyük hizmetler yapıldığını görüyoruz. Bizlerde bundan sonra köylerimizi daha yaşanılır hale getirmenin çabası ve gayreti içinde olacağız. Köylerimizi, mezralarımızı ve oradaki vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını çözebileceklerimizi hızlı bir şekilde çözeceğiz. 2017 yılından itibaren köylerimizin alt yapısını daha da güçlendirmek amacıyla grup köy yollarımızı beton asfalt yapacağız. Kırsal kesimde bine yakın köy ve mezramız bulunmaktadır. Köylülerimiz her zaman hizmetin en iyisine layıktır. Kırsal kesimini sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında devletin bütün imkanlarını seferber ettiğimizden emin olun. Köylerimizde içme suyu anlamında çok ciddi bir problem kalmadı. Köylülerimizin en önemli sorunu olan sulama sorununu da çözüme kavuşturmak amacıyla temelini attığımız barajlar ve sulama projelerimizin yapımı devam ediyor. İlimizin kaderini derinden etkileyecek bu önemli projeler tamamlandığında bu eksikliği de gidermiş olacağız. Bütün köylerimizi modern bir görünüme kavuşturmak ve köy içi yollarını parke taşıyla döşemek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından Parke Üretim Tesisi kuracağız. Bu tesisi kurduktan sonra gece gündüz demeden hızlı bir şekilde köylerimizin içini parke taşıyla döşeyerek yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmış olacağız. Bunun için biraz daha sabredeceğiz. Elimizde ne kadar kaynak varsa son kuruşuna kadar kırsal kesimin hizmetine sunacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde köylerimizin sorunlarının tamamını çözüme kavuşturacağız" dedi.

        (AHM)

        16.11.2016 14:11:00 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler