Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi bin 400 kursta 25 bin kursiyer yetiştirdi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda açılan bin 400 kursta 25 bin kursiyere eğitim verildi.

        Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek yapılan faaliyetleri anlattı. Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak halkın talepleri doğrultusunda genel, mesleki ve teknik, okuma-yazma kurslarının 1 Kasım itibariyle açtıklarını belirten Aziz Özbilgiç, çeşitli kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

        Aziz Özbilgiç yaptığı açıklamada, "Geçen öğretim yılında genel ve mesleki anlamda yaklaşık bin 400 kurs açmış ve bu kurslarımıza 25 bin civarında kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerimize yaklaşık yüzde sekseni sertifika ile mezun olmuştur. Bu öğretim yılında da halkımızın talepleri doğrultusunda daha fazla kurs açarak halkımıza daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu bin 400 kurs, bin 400 kişiye istihdam kapısı demektir. Kurs modülleri süresince ücret almaları ve aldıkları ücret oranında sigortalarının yapılıyor olması büyük önem arz etmektedir" dedi.

        Özbilgiç, "Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak birçok alanda açtığımız kurslarla halkımıza hizmet sunuyoruz. Kişilere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak ve onların bu yönlerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, kendi ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak amacındayız. Beceri geliştirme kursları iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte meslek elemanı yetiştirmeye yönelik meslek kazandırma kursları olmak üzere iki şekilde düzenlenir. Meslek kazandırma kurslarında, mesleğin gerektirdiği temel bilgi ve beceri konuları, isteğe bırakılmadan zorunlu olarak işlenir. Aynı şekilde teknoloji bilgisi, iş güvenliği, verimlilik, girişimcilik ve benzeri derslere de kurs süresince yer verilir. Biçki, dikiş, nakış, yemeni, keçe, takı tasarım, hat-teczip kurslardır.

        Zorunlu ilköğretim çağı dışına çıkmış okuma-yazma bilmeyen ve okur-yazar olup ilköğretimini tamamlayamamış vatandaşların okuma-yazma öğrenmelerini, okur-yazar olanların ilköğretimde temel beceri kazanmalarını ve eksik eğitimlerini tamamlamalarını desteklemek amacıyla kurslar düzenlenir. Bu kurslar, okuma-yazma öğrenme ve eksik eğitim tamamlamaya yönelik programlardan oluşur. 1. ve 2. kademe okuma yazma kursları, yabancılara yönelik A1 ve B1 seviyesinde Türkçe Öğretimi kurslarıdır.

        Toplumun kültür seviyesini yükseltmek, kişilere sosyal, kültürel ve sportif nitelikli bilgi ve beceriler kazandırmak, onları bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak, milli kültür değerlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenir. Hentbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, Arapça, İngilizce, aile planlaması, halk oyunları gibi kurslar.

        Dershanelerin kapatılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayınlanan Destekleme ve Yetiştirme kurları yönergesi kapsamında mezun öğrencilere yönelik kurs açma sorumluluğu Halk Eğitimi Merkezlerine verilmiştir. Geçen yıldan bu yana gençlerimize bu hizmet sunulmaktadır. YGS, LYS, KPSS,EKPSS gibi kurslardır.

        Yeniden düzenlenen ulaşabilirlik ve erişebilirlik ilkesine uygun Açık öğretim büromuzda, deneyimli personelimizle açık öğretim hizmeti sunulmaktadır. Açık lisede yaklaşık 5 bin 500 öğrenci ve açık ortaokulda ise 3 bin civarında öğrenci açık öğretimden yararlanmaktadır.

        Valiliğimiz Çadır Kentte Geçici Eğitim Merkezinde yaklaşık 3 bin Suriyeli Mülteci öğrenciye eğitim imkanı ve bin civarında Suriyeli yetişkinlere meslek edindirme kursları ile hizmet sunmaktayız. Halı, tekstil, bilgisayar, bağlama, Türkçe Öğretimi gibi kurslardır.

        Bu kurslarımızla vatandaşlarımızın alacağı eğitimle iş imkânı bulmaya yönelik kurslardır. On parmak klavye, hijyen, emlak danışmanlığı, sürü yönetimi, arıcılık, mesleki yeterlilik gibi kurslarıdır.

        İnsanların ilgi duydukları alanlarda boş zamanlarını değerlendirmek nedeniyle açılan kurslardır. Rolyef, çini seramik, ebru, tel kırma gibi kurslardır.

        Özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslekleri doğru bir şekilde gelecek nesillere aktarmak, gençlerimize kültürel ve sportif kurslarla yeteneklerini geliştirmelerine imkân sunmak, yetişkinlere iş imkânı ve hobi anlamında kursların açılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermek, mezun öğrencilerimize üniversite hazırlık kursları ile ihtiyaçlarını gidermek, Suriyeli mülteci çocuklarına ve Suriyeli yetişkin insanlara meslek edindirme kursları açarak hizmet sunmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

        (AHM)

        16.11.2016 14:39:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler