Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da Tarih Kültür ve Sanat Evi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde, araştırmacı yazar Engin Gürsu'nun hobi olarak başladığı sonrasında müzeye çevirdiği Tarih Kültür ve Sanat Evi, Hükümet Meydanı Karapınar pasajında açıldı.

        Engin Gürsu bir yılı aşkın zamanda biriktirdiği yakın dönem tarihine ışık tutmuş bin parça antika eşyayı eşi Nazmiye Gürsu'nun da desteği ile sergiliyor.

        Boş durmayı sevmediğini dile getiren Gürsu, "Biga ile ilgili kitabımı hazırlarken Biga'da bir etnografya müzesinin olmadığını gördüm. Çalışmalarım sırasında köyleri gezerken yaşanmışlığı olan eşyaları kendi maddi imkanlarım ile satın aldım. Kimilerini ise ücretsiz olarak aldım. Bazılarını da internet aracılığı ile toparladım. Benim çocukluğumda hatırlıyorum radyo ve gramofon gibi eşyalar baş köşede dururdu. Şimdi eskicilerin arabasında geziyor.Her eşya bizi 50-60 yıl geriye götürüyor.Amacım Biga'mıza bir müze kazandırmak" dedi.

        (MY)

        16.11.2016 14:41:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler