Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO)Müdürlüğünce ,Yeniçiftlik köyünde 'süt sığırı yetiştiriciliği' Tokatkırı köyünde 'baklagil yem bitkileri yetiştiriciliği' Selvi köyünde ise 'bitki zararlıları ile mücadele' kursları açıldı.

        Yeniçiftlik köyünde açılan süt sığırı yetiştiriciliği kursunda eğitim alan kursiyerler ziyaret edildi. Ziyarete İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Ziraat Odası Meclis Başkanı Hüseyin Bulut ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher katıldı.

        Yeniçiftlik köyünde 120 saat sürecek kursa, 25 bayan çiftçi,Tokatkırı köyünde 120 saat sürecek kursa, 25 üretici katıldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, "Kurslarda konu uzmanı Ziraat Mühendisi ve Veteriner hekimler eğitmen olarak ders vermektedir.Hayvan yetiştiriciliği ve besleme konularında kursiyerlerin teorik ve pratik bilgi edinmeleri,edindikleri bilgileri üretimde kullanmaları ve köylerindeki diğer üreticilere de aktarmaları hedeflenmektedir" dedi.

        Elmacı,25 Kasım tarihinde bayan üreticilerin 1 günlüğüne Bursa Karacabey'de bulunan SÜTAŞ hayvan çiftliğine götürülerek oradaki çalışmaları yerinde göreceklerini ifade etti.

        (MY-GD)

        16.11.2016 14:47:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler