Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Finike Sulaması yenilenmesi proje yapım sözleşmesi imzalandı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Finike ilçesi Sulaması Yenileme Proje Yapım sözleşmesi imzalandı.

        DSİ Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Daire Başkanlığı'nda düzenlenen imza töreninin ardından yüklenici firmalar DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'u ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında bilgi alan Coşkun, projenin Kumluca ve Finike ilçelerindeki çiftçilerine büyük faydalar sağlayacağını söyledi.

        Coşkun, "projenin hayata geçirilmesiyle önceki yıllarda sulamaya açılmış olan ve klasik yöntemlerle sulanan Finike ve Kumluca ilçelerinin tarım arazileri, kapalı sistem basınçlı borulu sisteme dönüştürülecek. Projenin en önemli faydaları su tasarrufu, üründe verim, kalite artışı ve ürün maliyetleri ile genel maliyetlerde düşüş olacaktır. Modern sulama yönteminin hayata geçirilmesi ile birlikte vahşi sulama yöntemlerinin toprak yapısı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerinde önüne geçilmesinin yanı sıra aşırı su kullanımına bağlı olarak toprakta oluşacak çoraklaşmanın da önüne geçilecektir" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        16.11.2016 15:24:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler