Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz Şehitleri Zeytinburnu'nda anıldı

        - Taksiciler Odası, 15 Temmuz'da Şehit düşen meslektaşlarını andı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi şehit olan taksiciler, Zeytinburnu'nda düzenlenen program ile anıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Buradaki şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin o gece ki duruşu, milletin duruşu bir ihtilali önlemedi. Aslında bir işgali önlemiş oldu" dedi.

        Taksiciler Esnaf Odası ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde şehit olan taksiciler, Zeytinburnu'nda düzenlenen program ile anıldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen anma programında, şehit yakınları ve gaziler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Öte yandan gecede şehit olan taksiciler için hazırlanan klipte izletilerek duygusal anlar yaşandı.

        Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 15 Temmuz'un bir darbe girişimi olmadığını belirterek, "Darbenin başrol oyuncusu FETÖ terör örgütünün mensupları. Ama darbenin senaristi var, başka oyuncuları da var. Biz tesadüf olarak öğrendik. Benim yanımda çalışan arkadaşın arkadaşı, askeriyeden ordudan gelme bir arkadaş. Zeyport Limanı var. Hemen Zeytinburnu'nda. Gümrüklü bölgedir, devlet limanı. Zeytinburnu Belediyesi de oranın işletme ortaklarından. Benim yanımda çalışan arkadaşı, sahil güvenlikte çalışan bir geminin çarkçısı veya gemiyi sevk ve idare eden komutanı arıyor, diyor ki gel de çay içelim. Akşam saat herhalde 20.00 falan. Ama daha öncesinde saat 19.00' ı biraz geçerken komutanı diyor ki, üst düzey, sahil güvenlikteki komutan, git Zeyport Limanı çek, hücum botu diyor. O da oraya çekiyor. Ya benim arkadaşım Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışıyordu onu da arayayım diyor ama ne için geldiğini bilmiyor. Bir çay içeyim, muhabbet edelim diye davet ediyor" şeklinde konuştu.

        "Milletin duruşu ihtilali değil aslında bir işgali önlemiş oldu"

        O gece Zeytinburnu ilçesinde akşam saatlerinde 5 tane sivil subayın şüphe üzerine yakalandığını belirten Aydın, "İçeri alıyorlar. Sivil subay oldukları ortaya çıkıyor. Sonra 10 tane subay sahil yolundan gidemiyorlar, bir duyum alıyorlar, artık nasıl oluyor, orasını bilemiyorum. İçten kaçarak bu tarafa doğru gelmeye çalışıyorlar. Ellerinde G3 silahları var. Kazlıçeşme Polis Karakolu'nun orada durduruyorlar polis tarafından. Bizim oradaki müdürün ifadesi şu; silah patlasa o an bizden 20-30 kişi ölür. Ama onlar da 10 kişi bizde onları öldürebiliriz. Onların ellerindeki silahlar çok daha etkili silahlardı, bizim elimizdeki çok etkili değildi. Ama biz çok kalabalıktık dolayısıyla biz onları öldürebilirdik. 20 dakika mücadele ediyorlar. Eller tetikte hepsinin. Sonunda teslim oluyorlar. İçeriye alınıyorlar. Biraz önce Zeyport Limanından da bahsettim. Bu toplamda 15 tane subay ne için gelmişler biliyor musunuz? Oraya gelen hücum bot Apo'yu, Abdullah Öcalan'ı kaçıracaklar. Apo'yu alacaklar, öldürecekler. Allah muhafaza cumhurbaşkanımızı aynı şekilde, halk bunu görecek, insanlar sokağa dökülecek, insanlar birbirini öldürecek. Amaç tamamen işgal. Önce iç savaş. Sonra işgalle ilgili bir operasyondu. Buradaki şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin o gece ki duruşu, milletin duruşu bir ihtilali önlemedi. Aslında bir işgali önlemiş oldu" diye konuştu.

        "Bu vatan için kendi canım ve ailem feda olsun"

        15 Temmuz gecesi Şehit Onur Kılıç'ın Babası Yükse Kılıç ise, "15 Temmuz Şehitleri ailesi olarak acımız çok büyük. Allah bir daha böyle acı, devletimize, milletimize, hiç kimseye nasip eylemesin. Ama hamdolsun Allah'a ki, Allah'ın biraz iyi kuluyduk ki bize şehit ailesi olmayı nasip eyledi. Bu vatan için öncelikle kendi canım ondan sonra ailem feda olsun diyorum" dedi.

        (ÖZ-Y)

        16.11.2016 23:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler