Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye Belediyesinde Hoca Ahmed Yesevi paneli düzenlendi

        - Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can:

        - "Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yok"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediyesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi paneli düzenlendi. Panelde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yok" dedi.

        UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi yılı anısına Ümraniye'de panel düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Nikah Salonunda 19.30'da başlayan Hoca Ahmet Yesevi Paneline Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda konuk katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı, eserleri ve yaşadığı yer üzerine konuşmalar yapıldı. Moderatörlüğünü Sadık Yalsızuçanlar'un yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Necdet Tosun, Doç. Dr. Haşim Şahin ve Doç. Dr. Semih Ceyhan katıldı.

        Ahmet Yesevi'nin evrensel bir kişilik olduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bugün birçok tarikatlar var. Tasavvuf ehli var. Ve bu tasavvuf ehlinin takip ettiği yollar yani tarikatlar var. Nakşi'si var, Cerrahi'si var, Bektaşi'si var, Kadri'si var. Bir çok yol yöntem var. Ama hepsi Peygamber Sallallahu Aleyhive Sellem'in aşkını ve Allah aşkını yüreğinde bütünleştirmiş birer halk okulu bunların her biri. İşte Hoca Ahmet Yesevi de bu halk okullarının büyük alimlerinden ve ulularından bir zat. Hem Nakşi'nin hem de Bektaşi'liğin bu zatın getirdiği zenginliklerden etkilendiği ifade edilir. Farsça bilir, Arapça bilir ama şiirlerini Türkçe yazmış bir ulu zat. Yunus, Mevlana ve Hacı Bektaşi Veliği'nin bu zatın dilinde etkilendiğini ifade ederler" dedi.

        "Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yok"

        "Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yok" diyen Belediye Başkanı Hasan Can, "Dört tarafımız şeytan sarmış güya dostlarımız, güya ortaklarımız, güya NATO ülkesiyiz. Bize bir saldırı olsa NATO bizi koruyacak. NATO bize düşmanlık etmesin yeter. Ama bizim müttefikimiz olduğu halde bile düşmanlık yapan hainlere karşı silah desteği, strateji desteği ile destek oluyorlar. Ama halkı Müslüman ülkelere baktığımız zaman başlarında da uyduruk uyduruk yöneticiler olmasına rağmen o uyduruk uyduruk yöneticiler bile halkı Müslüman olan halktan çekildiği için bize düşmanlık edemiyor. Haritalara iyi bakın gençler, haritaları ellerinize alın Orta Asya'yı, Hicaz Bölgesini Afrika'nın işlerini, Kuzey Afrika'yı, Anadolu'yu, Kafkasları Balkanları, tek tek bakın o Balkanlara, o Balkanlardaki şehitleri atlasta gördükçe heyecanlanacaksınız. Bosna'yı gördükçe, Kosova'yı gördükçe, Üsküp'ü gördükçe, Selanik'i gördükçe buralar bizim topraklarımız. Halep'i gördükçe, Musul'u gördükçe, Kerkük'ü gördükçe buralar ne kadarda yakınmış diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

        (MB-HK-MK-Y)

        17.11.2016 09:51:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler