Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye personeline yangın söndürme ve ilkyardım eğitimi

        - Akdeniz Belediyesi'nde, hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personeline ilkyardım ve yangın söndürme eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde, hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personeline ilkyardım ve yangın söndürme eğitimi verildi.

        Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, personelin sorumluluk ve kabiliyet gerektiren konularda daha etkin ve verimli olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen eğitim programlarına devam edildiği bildirildi. Bu kapsamda Akdeniz Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı, müdürlüklerde görevli yangına müdahale ekibine yönelik hizmet içi eğitimi düzenledi. Belediye konferans salonunda düzenlenen programda, katılımcı personele yangın sırasında gerekli olabilecek ilkyardım ve yangın söndürme eğitimleri verildi.

        Akdeniz Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Gamze Ertürk Sağın, yangın esnasında kurum personelinin yapması gerekenlerle ilgili bilgi aktardı. Belediye Hekimi Dr. Ruşen Behrem ise hangi tür yara ve yanıklara ne şekilde ilkyardımda bulunulması gerektiğini anlattı. Uzman eğitmenler tarafından verilen yangın söndürme eğitimlerinde de yangın türleri, söndürme cihazları özellikleri, yangın esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Yangına müdahale sırasında karşılaşılabilecek olumsuzluklara yönelik alınması gereken tedbirler açıklandı. Eğitimin son bölümünde ise Akdeniz Belediyesi güneyinde bulunan belediye meydanında kontrollü olarak ateş yakıldı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirerek personelin deneyim kazanması sağlandı.

        "Küçük tedbirler yaşamsal olabilir"

        Yapılan eğitim programı hakkında ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğuna dikkat çektiler. Tedbirsizlik ya da bilgi eksikliği nedeniyle ölümlere kadar varabilen kazaların yaşandığına işaret eden Eş Başkanlar, "Bazen küçücük bir tedbir ya da herhangi bir konuda doğru bir bilgi sahibi olmak, büyük felaketlerin önüne geçebilir. Rutin akış içerisinde dikkate almadığımız bir şey, daha sonra yaşamsal önem taşıyan bir duruma dönüşebilir. Bu nedenle bugün yangın söndürme ve ilkyardım eğitiminde olduğu gibi düzenli eğitim programlarıyla personelimizin eğitim ve bilgi düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu bilgiler sadece görev yerlerimizde lazım gelen değil, aynı zamanda yaşamın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz türden konuları içeriyor. Bugün bu programa ve tatbikata katılan personelimize ve eğitim veren uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

        (HSK-Y)

        17.11.2016 10:32:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler