Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram Belediyesi ile KGM arasında protokol

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle bazı taşınmazlar takas edildi.

        Mülkiyeti Meram Belediyesi'ne ait Kaşınhanı Mahallesi'ndeki 30 bin metrekarelik parsel ile 34. Şube Tesisleri olarak kullanılan mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) ait Alpaslan ve K. Aybahçe mahallelerindeki parsellerin trampasına ilişkin protokol Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın tarafından imzalandı.

        Söz konusu trampa için Meram Belediyesi'nde düzenlenen protokol imza törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın ve her iki kurumun üst düzey yöneticileri katıldı.

        "Çevre yollarındaki hizmetler daha hızlı yürütülecek"

        Konya Çevreyolu için yapılan 122 kilometrelik projenin devam ettiğini belirten Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın, "Konya-Karaman-Ereğli aksı 22 kilometre ve önümüzdeki sene tamamlanıyor. Ondan sonraki 46 kilometrelik Ereğli-Aksaray-Ankara-Afyon hattı akslarının da Genel Müdürlüğümüzce yakında ihalesi yapılacak. Bundan sonra çevre yolundaki bakım ve hizmetlerin daha rantabl ve hızlı yürütülebilmesi için şehir merkezinde Karaman Yolu üzerinde bulunan 34. Şube Şefliğimizle, çevre yolunda belediyeye ait olan yaklaşık 30 dönümlük sahayı trampa ettik. İşletme açısından ve hizmet açısından bize büyük kolaylık sağlayacak. Her iki kuruma da hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        "Her iki tarafa da hayırlı oldu"

        Yapılan protokolün önemine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, şunları söyledi; "Şehrimizin büyümesi ve yeni çevre yoluyla birlikte şehrin içinde kalan Karayolları 34. Şube Şefliği'nin bulunduğu kısımlarda belediyemizin yapmış olduğu Master İmar Planı ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle KGM ve Bölge Müdürlüğümüzle yapmış aldığımız görüşmeler neticesinde; gerek belediyemizin imar planı revizyon çalışmaları gerekse yeni çevre yollarının yapımıyla birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu tesislerin çevre yoluna mücavir alana yakın bir yerde konumlandırılması sebebiyle Kaşınhanı Mahallesinde belediyemize ait 30 bin metrekarelik yerde Karayolları'nın ihtiyaçlarını tesis etmek suretiyle her iki kuruma ait yerlerin trampasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu noktada Başbakanımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu trampa ile hem KGM'nin işlevleri ve çalışma şekli; yapım, üretim ve tesis anlamında daha verimli bir hale gelecek hem de belediyemizin, bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapabilmesi anlamında çok yararlı oldu".

        (İHA-İP-Y)

        17.11.2016 12:50:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler