Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsatlı genç çiftçilere hayvan dağıtımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında genç çiftçilere hayvanları teslim edildi.

        Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Samsat ilçesinde genç çiftçilere "Küçükbaş ivesi Koyunu Hayvan Hibesi" proje konulu hak sahibi iki genç çiftçiye yetkili personel eşliğinde hayvanları teslim edildi.

        Proje sahibi olan Kuştepe köyünden Fatma Kuştepe ve Çiçek köyünden Sinan Tuğ'a 38 dişi ve 2 erkek olmak üzere 40 adet ivesi ırkı küçükbaş hayvan teslim edildiğini belirten Samsat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Demir, toplamda 2 genç çiftçiye 80 küçükbaş ivesi koyunu teslimatı yapıldığını belirtti.

        Proje kapsamında 5 çiftçiye meyve kapama bahçesi bedeli olarak her çiftçiye 30 bin lira ödeme yapıldığını söyleyen Demir, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 10 çiftçiye ise beşer adet büyük baş hayvan verileceğini kaydetti.

        Demir, "Bakanlığımızca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Samsat ilçesinde iki genç çiftçimize toplamda 80 küçükbaş ivesi koyunu teslim ettik. Çiftçilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu etti. Hayvan ırkları ve cinslerine göre Bakanlık tarafından belirlenen takvim ve sevkiyat durumu çerçevesinde ilçe ve hayvan cinsi bazında genç çiftçi hibe desteğine hak kazananların hayvanları teslim edilmeye devam edilecek. Projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        (FÇ-BRN-Y)

        17.11.2016 13:28:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler