Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        261 Suriyeli yetime sağlık taraması yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı ve Reyhanlı İlçe Halk Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından 261 Suriyeli yetim çocuk sağlık taramasından geçirildi.

        İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, 6 doktordan oluşan Reyhanlı Halk Sağlık Merkezi ekipleri ile birlikte Reyhanlı'da yaşayan 261 Suriyeli yetime sağlık taraması yapıldığını söyledi. Karacaoğlu, "Çocuklarda, bağırsak paraziti, akut, akut üsye, B12 eksikliği, krank bronşit, boğaz enfeksiyonu, gelişim eksikliği, sirke, astım, baklagiller ve ilaç alerjisi, kan eksikliği rahatsızlığı görüldü. 126 çocuğun hasta olduğu belirlendi. Teşhisleri konulan yetimlerin ise tedavisine de başlanacak" dedi.

        İHH olarak yaptıkları tespitlerde Suriye tarafında 600 binin üzerinde yetim olduğunu söyleyen Karacaoğlu, "Suriye'de saldırılar 6. yılına girdi, bu sürede 400 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. İHH'nın araştırmalarında ise bölgede 600 bin üzerinde yetim bulunuyor. İHH olarak özellikle yetimlere yönelik gıda, barınma, nakdi yardım gibi çeşitli yardım çalışmaları devam ederken aynı zamanda onların sağlığı ile ilgilide çalışmalara yapılıyor" dedi.

        (ECV-Y)

        17.11.2016 13:50:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler