Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Hürriyet, çevre sorununu meclise taşıdı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, yıllar önce kapatılan Tavşancıl eski çöplüğünün patlama riski bulunduğunu belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi uyardı.

        Dilovası Tavşancıl mahallesinde yaklaşık 6 yıl önce üzeri toprak örtülerek kapatılan çöplükten aşırı duman yükselmesi üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet harekete geçti. CHP Dilovası ilçe Başkanı Kerem Aydemir'in ortaya çıkardığı söz konusu tehlike üzerine Milletvekili Hürriyet konuyu meclise taşıdı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi uyardı.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Milletvekili Hürriyet, "Dilovası ilçesi Tavşancıl mahallesinde bulunan ve yaklaşık 5-6 sene önce üzeri toprak dökülerek kapatılan eski çöplükten toprağın altında sıkışan metan gazlarının havalandırılmasının bulunmaması nedeniyle gün aşırı dumanlar yükselmektedir. Duman salınımının yoğunlaştığı zamanlarda itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışması yapmakta ancak bu da yeterli olmamaktadır. Bölgede en kısa zamanda önlem alınmaması durumunda İstanbul Ümraniye Çöplüğünde yaşanan patlama benzeri bir patlama yaşanacaktır" dedi.

        (İG-AY)

        17.11.2016 15:05:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler