Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın talepleri bakanlara iletildi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman heyeti Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşerek Adıyaman'ın taleplerini dile getirdi.

        Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, bakanlar ile görüşerek Adıyaman'a yapılacak yatırım ve projeleri konuştu.

        Adıyaman heyeti ilk olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın makamında görüştü. Sağlık alanında yaşanan sıkıntıların yanı sıra, yeni yatırımlar ve projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

        Adıyaman heyeti daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı ziyaret ederek, ulaşım ile ilgili taleplerini dile getirdi.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, bakanlar ile ilgili yapılan görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Adıyaman'ın tüm taleplerini karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Adıyaman'ı 2023'e hazırlıyoruz. Valimiz, milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanımızla birlikte Adıyaman'a daha fazla hizmet yapabilmenin gayretindeyiz.

        Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ bizleri ziyaret ederek mini bir toplantı gerçekleştirdik. Daha önceden beri Adıyaman'a duyarlı olan sayın Bakanımıza taleplerimizi ilettik. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kapasitesinin 200 yataktan 300 yatağa çıkartılmasının yanı sıra morfoloji binasının ilave edilmesi, ilçelerdeki sağlık merkezleri ile ilgili taleplerimizi, hekim ihtiyacımız ile ilgili taleplerimizi ilettik. Sağlık Bakanımız Aralık ayı içerisinde Adıyaman'a gelerek burada sağlık yatırımları ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirecek.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a yaptığımız ziyarette ise, Kahta-Nisisibi Yolunun temel atmasına davet ettik. Adıyaman'ın çevre il ve ilçelerle bağlantısını sağlayan bütün yol ağlarının yapılmasını talep ettik. Kahta-Adıyaman-Gölbaşı arasındaki yolun beton asfalta dönüşülmesi için daha önce ilettiğimiz talebin ardından yol ihale aşamasına geldi. İl merkezinde çevre yolu konuşuldu. Bütün yol taleplerimizi ifade ettik. Tut yolunun biran önce bitirilmesini istedik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan kısmet olursa 4 Aralık tarihinde Adıyaman'a kurmaylarıyla birlikte gelecek ve bir toplantı gerçekleştirecek" dedi.

        (AHM)

        17.11.2016 15:33:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler