Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvacık Geri Gönderme merkezi tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Düzenli

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bir yıl önce yapımına başlanan 8 bin 315 metrekare kapalı alana sahip Geri Gönderme Merkezi tamamlandı. Yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken yakalanan kaçak göçmenler, işlemleri tamamlanana kadar bu merkezde barındırılacak.

        AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 400 kişi kapasiteli Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'nin tamamlandığını belirtti. Milletvekili Bülent Turan, "Bina, Geri gönderme merkezi olarak inşa edilen ilk hizmet binası olma özelliğini taşıyor. Ayrıca hiçbir uluslararası fon, kurum ve kuruluş desteği alınmadan, maliyeti genel bütçeden karşılanarak yapıldı. Geri Gönderme Merkezi Çanakkale'mizin yüz akı projelerinden biri. Geçtiğimiz yıl şu anda Ayvacık'ta hizmet veren Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret etmiş, modern, insan onuruna yakışır bir tesisin ihtiyacını orada bir kez daha görmüştük. Ayvacık yasadışı göçte geçiş güzergahlarından en önemlisi. Burada sadece Suriyeli mültecilere değil Asya ve Afrika'dan da onlarca mülteciye bir süreliğine ev sahipliği yapıyoruz. Ülkelerine gönderilene kadar geçecek süreçte bu insanlara dini, dili, ırkı fark etmeksizin insan onurun yakışır bir ev sahipliği yapmak derdimiz. Geçmişten devraldığımız miras bunu gerektiriyor. Geri Gönderme Merkezi yaklaşık 10 dönüm arazi içinde iki bloktan oluşmakta. Geri Gönderme Merkezi'nde göçmenlerin karşılama ve kabul alanları, yemekhane, çamaşırhane, 24 Yatakhane, 4 Aile Odası, 2 Engelli Odası olmak üzere 30 konaklama alanı, 6 adet Dinlenme, Televizyon ve Okuma Odası bulunmaktadır. Ayrıca Çocuk Parkı, Kameriye, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası ve Mini Futbol Sahası, Sağlık Birimi, Avukat Görüşme ve Mülakat Odaları gibi nitelikli hizmet alanları da oluşturuldu. Hayırlı olsun" dedi.

        (GD)

        17.11.2016 16:01:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler