Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da 43 milyon sel yardımı

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'da Ramazan Bayramı'nda meydana gelen ve daha çok Fatsa ve Perşembe ilçelerini etkileyen sel felaketinin zararlarını karşılamak amacıyla AFAD tarafından toplam 43 milyon 106 bin lira ödenek gönderildi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ordu'da 4-5 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşların zararının karşılanması için ödenek oluşturuldu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un katkıları sonucunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 30 milyon lira, Fatsa Belediye Başkanlığına 7 milyon 566 bin lira, Perşembe Belediye Başkanlığı'na 3 milyon 960 bin lira, Çaybaşı Belediye Başkanlığı'na 50 bin lira ve Gülyalı Belediye Başkanlığı'na 30 bin lira ödenek, AFAD Başkanlığı tarafından gönderildi.

        Felaketin hemen ardından Ordu AFAD İl Müdürlüğü'ne 500 bin lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca da sel felaketinden zarar gören vatandaşlara yardım yapılmak üzere Fatsa Kaymakamlığına 950 bin lira, Perşembe Kaymakamlığı'na da 150 bin lira yardım gönderilmişti.

        (MAK-SLH-Y)

        17.11.2016 16:27:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler