Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlara bütçe ve birikim tüyoları

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - "Finansal Okuryazarlık" konusunda Esenlerli kadınlara seminer veren İş Kadını ve Girişimci Özlem Denizmen, "Aylık bütçenizin yüzde 10'unu biriktirmeye çalışın. Alacağınız şeyin istek mi, ihtiyaç mı olduğunu belirleyin" tavsiyelerinde bulundu.

        Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kalp Kadın Platformu işbirliğinde Esenlerli kadınlar için "Finansal Okuryazarlık" semineri düzenledi. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeye yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen seminere kendi işini kurmak isteyen ve aile bütçesini yöneten çok sayıda kadın katıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen programda İş Kadını ve Girişimci Özlem Denizmen, para konularını müzikli, eğlenceli ve interaktif bir şekilde anlattı.

        "Finansal Okuryazarlık" semineri ile kadınlara temel ihtiyaçları için finansal planlama ve tasarruf yapma yollarını öğreten Özlem Denizmen, "Aylık bütçenin yüzde 10'unu biriktirmek idealdir. Bütün sene harcadığınız para, bir aylık gelirinizi geçmemeli. Harcamalarınızı bir harcama defterine yazın. Ne harcadığınızı bilin. Ev ve iş bütçesini mutlaka ayırın. Alışveriş yaparken iradenizle mücadele edin. Alacağınız şeyin istek mi ihtiyaç mı olduğunu belirleyin. Finansal okuryazarlığın temeli budur" tavsiyelerinde bulundu.

        Gezegen Mehmet telefonla bağlandı

        Radyocu Gezegen Mehmet de telefonla programa bağlandı. Esenlerlilerle arasında özel bir bağ olduğunu söyleyen Gezegen Mehmet, "Finansal Okuryazarlık" seminerine katılan kadınlara selamını iletti ve "Erkek para kazanır, kadın da doğru ve planlı harcarsa aile bütçesi doğru yönetilir" dedi.

        'Atölye'de eğitim alacaklar

        Finansal okuryazarlığın bir diğer ayağı olan "Atölye" dersinde kadınlar, 25 Kasım Cuma günü, saat 10.00 ile 15.00 arasında, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde uygulamalı eğitim alacak ve kurmak istedikleri işlerle ilgili uzmanlara fikir danışacak.

        (HB-MK-Y)

        17.11.2016 16:29:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler