Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'in 50 yıllık baraj hayali gerçek oluyor

        (Fotoğraflı)

        Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Gemerek Kartalkaya Barajı'nın çalışmaları aralıksız sürüyor.

        Sivas Valisi Davut Gül,Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan dev projenin yapıldığı alana giderek, incelemelerde bulundu. Sabahın erken saatlerinde Gemerek ilçesine bağlı Kartalkaya bölgesine giden Vali Gül, ilçe girişinde Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, Belediye Başkan Vekili Mahmut Ciritci ve diğer yetkililerce karşılandı. Vali Gül, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve proje sorumlusu Erdil Eylik'ten projeyle ilgili bilgi aldı.

        Gemerek halkının 50 yıldı Kartalkaya Barajı'nı beklediğini söyleyen Vali Gül," Bu Gemerek'in de tarihinde aldığı en büyük kamu yatırımlarından biri. Burada herkesin el ele vererek işleri kolaylaştırması gerekiyor." dedi. Baraj inşaatı için yapılan kamulaştırmada parasını alamayan veya değerinin altında bedel alan vatandaşların kendilerine müracaat etmelerini isteyen Gül, il valisi olarak onların hak ve hukukunu koruyacaklarını ifade etti.

        Kartalkaya Barajı inşaatının 75 gün önce başladığını dile getiren Gül, barajın 2019 yılında tamamlanmasının, 2020 yılında ise 38 bin dekar alanın sulanmasının planlandığını dile getirdi. İlçenin bereketli ovalarının suya kavuşacağını dile getiren Gül, "Şuan bölgede yol çalışmaları yapılıyor. Bu barajın yapılması konusunda Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın büyük emekleri var. Bur da görev alan ve emek gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Sivas Kongresi'nin 100. yılında 100 büyük proje tasarlandığını anlatan Gül, "Gemerek Kartalkaya Barajı da büyük bir proje. Projenin 4 Eylül 2019'a yetişmesini istiyoruz."şeklinde konuştu.

        (UY-AG-Y)

        17.11.2016 17:10:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler