Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okmeydanı'nda dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başladı

        - Okmeydanı Projesi'nin ilk bölümü 2019'da tamamlanacak

        (Fotoğraflı)

        İstanbul (İHA) - Uluslararası gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmalarını İstanbul'da bir araya getiren "Emlak Zirvesi 2016"ya katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Projesi'nin bölgeye katma değer katacağını belirterek, "Ada ada insanlarla karşılıklı anlaşma aşamasındayız. İlk adamızı birkaç ay içinde bitirsek, 2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz" dedi.

        Emlak Zirvesi 2016'nın açılışı CNR Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Uluslararası gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmalarını bir araya getiren fuara; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve çok sayıda davetli katıldı. Fuar kapsamında düzenlenen özel oturumda konuşan Başkan Demircan, restorasyon, dönüşüm ve akıllı şehir ekonomisi konu başlıklarını değerlendirdi. Ardından, zirveye gelen yabancı konuklara Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında olan bitenleri detaylı olarak anlattı ve Türkiye'ye yatırım yapabileceklerinin altını çizdi.

        "Gelişme trendimizi hiç kimse durduramayacak"

        Yabancılara Türkiye'de olup bitenlerin doğru anlatılması gerektiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Ülkemizi ve gelişme trendimizi hiç kimse durduramayacak. Yabancı konuklarımızda soruyorlardır, 'ne oluyor?' diye. Türkiye çok büyüyor ve ekonomisini çok büyütüyor dolayısıyla bu rahatsızlık oluşturuyor. Çünkü rekabet ettiğimiz ülkeler kendileri üretip bize satmaya ve ham maddelerimizi ucuza almaya alışıklardı. Şimdi kendi kendimize marka üreten ve inovasyon yapan bir ülke olma durumundayız. Bu durumda bizim coğrafyamız açısından rekabet edilecek yeni bir ülke anlamına geliyor. Bunları anlatmazsak 15 Temmuz'dan itibaren olan bitenleri anlatmakta zorlanırız. Bu aynı zamanda, Türkiye çok büyüyor, parası olan buraya yatırıma gelebilir çünkü önü çok açık anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

        Okmeydanı Projesi'nin ilk kısmı 2019'da tamamlanıyor

        Demircan, Okmeydanı Projesi'nin bölgeye katma değer katacağını da vurgulayarak, "Okmeydanı tipik olarak bir gecekondu bölgesinin dönüşümünün örneğidir. Sadece konut yapmıyoruz. İnsanlara ciddi bir yaşam alanı sunuyoruz. Binalarımızı Sanayi Devrimi'nden öncesi ve sonrası binalardan ilham alarak modern malzeme ile inşa ediyoruz. Okmeydanı Projesi'nde ada ada insanlarla karşılıklı anlaşma aşamasındayız. İlk adamız da birkaç ay içinde uzlaşırsak, 2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz. Biz ticaret tarafında olmadığımız için satmak değil, teslim etme taraftarıyız" dedi.

        Demircan, Tarlabaşı Projesi'nin de Emek Sineması'nda olduğu gibi, parselasyonu iç cephede tutup dış cepheyi koruyarak inşa edeceklerini söyledi.

        (ÖZ-Y)

        17.11.2016 19:04:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler