Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alparslan Üniversitesinden türkülü Muş tanıtımı

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfının ortak yürüttükleri "Muş İçin Çal Projesi" için düğmeye basıldı.

        Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın destekleriyle il merkezi ve 5 ilçesinin tanıtımı için Muş türkülerinden oluşacak ve yaklaşık 36 sanatçının eşlik edeceği tanıtım filmi için hazırlıklara başlandı. "Muş İçin Çal Projesi"nin ilk adımı için Malazgirt ilçesinde hangi tarihi mekânlarda çekim yapacaklarına karar vermek için Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Fırat Aykan ve klip çekimlerini yapacak teknik ekip incelemelerde bulundular. Malazgirt ilçesinde tarihi mekânları yerinde inceleyen Fırat Aykan, yapacakları büyük projeyi hayata geçirmek için ilk adımları Malazgirt ilçesinde atmak istediklerini belirtti. Aykan, "Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfının ortak yürüttükleri Muş İçin Çal Projesi için Malazgirt ilçesindeki tarihi mekânları yerinde inceledik. Ön fizibilite raporlarımızı almaya çalışıyoruz. Projenin görüntü yönetmeni tarihi mekânları ve nerelerde çekim yapacağına karara vermek için çalışmalarına başladı. Çekimleri; il merkezi ve ilçelerin tanıtımı için yaptırıyoruz. Muş ilimizi ve ilçelerini tanıtan ve gezilip görülmesi gereken bölgelerin yer aldığı tarihi ve turistik mekânlarda 36 sanatçının seslendireceği 4 adet Muş türküsünden oluşan eserimiz olacak. Bu hazırlanacak tanıtım CD'lerini dağıtmaları ve hediye etmeleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlara verilecek" dedi.

        Geçtiğimiz ay trafik kazası geçiren İlçe Kaymakamı Soner Kırlı ise, Muş'un ve beş ilçesinin tanıtımı için gelen teknik ekibi konutunda misafir ederek, projeye emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür etti. Kaymakam Kırlı, "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'a ve Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı yetkililerine teşekkürlerimi sunarım. Bu yapacakları proje ilçemizin tanıtımı için çok faydalı olacak. İlçemiz çok şirin ve tarihi bir ilçedir. Bu tür organizasyonlarla tanıtımının yapılması fevkalade memnuniyet verici bir durum. Bende şimdiden emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bana geçmiş olsun dileklerini her daim ileten ve dile getiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.

        (VE-MSA-Y)

        18.11.2016 09:00:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler