Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hem keyif alıyorlar hem yemek yapıyorlar

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Aşçı Çıraklık Kursu'na katılanlar hem keyif alıyor hem yemek yapıyorlar.

        Lüleburgaz Halk Eğitim bünyesinde 17 Ekim 2016 tarihinde açılan Aşçı Çıraklık Kursu öğrencileri çalışmalarını keyifle sürdürüyor. Aşçı Çıraklık Kursu hakkında bilgi veren kurs hocası Bilal Erdoğan, "Kursumuza katılan 38 kursiyerimiz var. 2 grup halinde sabah 4 saat, öğlen 4 saat olmak üzere hafta içi 5 gün şekilde gerçekleşiyor. Kursa vatandaşın ilgisi var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bize verdiği 13 modül var. Bu modüller üzerinden kursiyerlere anlatıyoruz. Bu modüler, kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon (içinde bulunan ortamın hijyeni), yiyecek içecek hizmetlerinde, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri, besin grupları, sebzeleri pişirme, hazırlama, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar. Toplam 272 saatlik bir kurs" dedi.

        Kursun 20 Ocak tarihinde tamamlanacağını hatırlatan Erdoğan, "Kursumuzun yaş aralığı 25-60 arasında. Kurs bitiminde alacakları sertifikayla iş bulabilirler. Ailesine faydalı olabilirler. Çok keyifli bir kurs olmakla birlikte farklı kursiyerler farklı tarifleri birbirinden öğreniyorlar" diye konuştu.

        "Zamanımı çok iyi değerlendiriyorum"

        Kursiyerlerden Binnur Bilgiç, kurstan çok memnun olduğunu belirterek, "Bu kursa ilk defa geliyorum. Yeni tatlar öğrenmek için kursa katıldım. Kursa iyi ki geldim. Evde oturacağıma bu kursa katıldım. Zamanımı çok iyi değerlendiriyorum. Kursumuz çok keyifli geçiyor. Hocamızdan çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

        "Alacağım belge ile işe gireceğim"

        Kursiyer Hamide Musalli, kursa ilk defa geldiğini ifade ederek, "Çok güzel ve faydalı bir kurs. Değişik lezzetler öğreniyoruz. Alacağım belge ile işe gireceğim. Kursiyer arkadaşlarımızla uyum içindeyiz. Hem öğrenip hem keyif alıyoruz' ifadelerini kullandı.

        Kursa ilk defa geldiğini söyleyen Mete Ersöz, "24 yaşındayım. Yemek yapmaya merakım var. Bir de yurt dışına çıkma planım var. Buradan alacağım belge ile yurt dışına çıktığımda daha rahat iş bulabilirim. Aşçılık evrensel bir meslek. Aşçılığı ev arkadaşımdan öğrendim" şeklinde konuştu.

        "Keyif alarak yapıyoruz"

        Kursiyer Behriye Okay, daha önce farklı kurslara katıldığını söyledi. Okay, "52 yaşındayım. Daha önce terzilik yaptım. Kursumuz çok güzel. Keyif alarak yemek yapıyoruz. Bu kursa gelinime ve damadıma daha iyi yemek yapmak için geldim' diye aktardı.

        "Her kadın yemek yapmayı bilmeli"

        Her kadının yemek yapmasını bilmesi gerektiğini ifade eden kursiyer 57 yaşındaki Semaat Engin, "Daha önce aşçılıkla ilgili tecrübelerim var. Her kadın yemek yapmayı bilmeli. Her kadının elinde bu belge olmalı bence. Kursumuzda çok güzel bir ortam var. Burada öğrendiklerimizi uyguluyoruz. Kimse vaktini boş geçirmesin" dedi.

        (KA-MEF-Y)

        18.11.2016 09:29:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler