Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere seçme ve seçilme kültürü kazandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        Galip Kılınç

        MUŞ (İHA) - Muş'un Bulanık ilçesindeki okullarda yapılan temsilcilik seçiminde, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amaçlanıyor.

        Bulanık ilçesindeki okullarda yaşanan seçim heyecanıyla öğrencilere seçim kültürü aşılanıyor. Okullarda kurulan sandıklarda oy kullanan öğrenciler, kendilerini temsil eden temsilcilerini seçti. Öğretmenler de öğrencilerle birlikte sandık başına gitti.

        Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla ilçe temsilcisi seçimi yapıldı" denildi.

        (MSA-Y)

        18.11.2016 10:34:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler