Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Trabzon'da bir ilki gerçekleştirdi

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Taş ve Kayaların Yuvarlanmasını Önleme Projesi'ni Türkiye'de ilk defa Trabzon'da gerçekleştirdi.

        Yüzeye yakın ana kayaların yüzeyde kalan kısımlarının değişken hava koşullarından etkilenmesi sonucu büyük miktarda ayrışmalar meydana geliyor. Bu ayrışmaların eğimi yüksek yerleşim bölgelerine yakın olması durumlarında oluşabilecek can ve mal kaybını önlemek maksadıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından bir proje üretilerek, Maçka İlçesi, Kozağaç Köyü'nde uygulamaya konuldu. Proje ile tehlike oluşturacak durumda olan kayaları yerinde stabil hale getirerek ayrışmış olan parçaların ana kayaya bağlantısının sağlamlaştırılması veya yerinde parçalamak suretiyle biriktirilmesi hedefleniyor.

        (İNU-ÖS-Y)

        18.11.2016 10:50:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler