Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da yazlıklardan kışlıklara dönüş başladı

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Yaz mevsiminde otlak alanlarda hayvancılık yapmak için yazlıklara göç eden çiftçiler, havaların soğumasıyla birlikte evlerine dönmek için hazırlıklara başladı.

        Aydın'da baharın gelmesiyle birlikte hayvancılık ve arıcık yapmak için otlak ve geniş meralara göç eden vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte göç hazırlıklarına başladı. Yaz ve Kış aylarında farklı yerlerde geçirmekten sıkıntı duymadıkları dile getiren Esma Köken, yıllardır eşiyle birlikte bu şekilde yaşadıklarını ve ineklerinden elde ettiği sütle beraber ek kazanç sağladıklarını söyledi.

        Karpuzlu Milas ana yolu üzerinde yaz aylarında merada geçiren Esma Köken, eşiyle birlikte yaz aylarında meralarda, kış ayında ise evlerinde geçirdiklerini ve her şey çocukları için yaptığını ifade ederek,"Senelerdir hayatımız bu şekilde devam ediyor. Yazları burada bağ bahçe ve hayvanlarınızın bakımı ile geçiriyoruz. Burası hayvanlarımızın otlaması için uygun olduğu için genellikle yazları buraya geliyoruz. Şuan havaların soğuması nedeniyle yavaş yavaş toparlanıyoruz artık eve dönmenin zamanı geldi. Bu durumdan dolayı bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yıllardır da bu şekilde böyle devam ediyoruz. Allah nasip ettikçe de devam edeceğiz. Şuan 2 ineğim 4 buzağım var. Hayvanlarımızdan elde ettiğimiz sütü de satarak ek kazanç elde ediyoruz. Bu şekilde yaşayıp gidiyoruz" dedi.

        (BÇ-MB-Y)

        18.11.2016 10:54:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler