Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derbent heyeti, Bakan Avcı'yı ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar ve beraberindeki heyet Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı ziyaret etti.

        Başkan Acar, yaptığı açıklamada, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Başkan Yardımcısı Celal Can ve Haritacı Faruk Turhan'dan oluşan heyetle Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı makamında ziyaret ettiklerini söyledi. AK Parti Konya Milletvekilleri Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Abdullah Ağralı ve Ömer Ünal'ın da eşlik ettiği ziyarette, Konya'nın Kayak Merkezi olması planlanan Derbent Aladağ'daki kayak merkezi kurulacak alanın turizm bölgesi ilan edilmesi konusunun ele alındığını belirten Başkan Acar, yapılan görüşmenin ardından ise heyetin eski Meram İlçe Belediye Başkanı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Refik Tuzcuoğlu'nu ziyaret ettiğini kaydetti.

        Acar, uzun süredir üzerinde çalıştıkları kayak merkezi projesinin Konya Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite raporu hazırlama ihalesini gerçekleştirmesiyle daha da ivme kazandığını belirterek, "Bundan sonra projenin daha hızlı ilerleyeceğine inanıyoruz. Konya turizmine önemli bir değer katacak olan projenin hayata geçirilmesiyle bölgede biz de kış festivalleri yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında futbol kulüplerinin kamp yapabilecekleri bir alan oluşturmayı da hedefliyoruz. Futbol sahalarıyla ise antrenman ihtiyacına cevap verilmesi düşünülüyor. Ancak, proje için kayak merkezi kurulacak alanın turizm bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Bunun için bakanlığımıza yönelik bir ziyaret gerçekleştirdik" dedi.

        (ÖS-AH-Y)

        18.11.2016 11:19:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler