Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi Kentler Birliği yarışması sonuçlandı

        (Fotoğraflı)

        A.Özcan Kırlangıç

        İZMİR (İHA) - Tarihi Kentler Birliği tarafından, 15 yıldır düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma proje yarışmasında dereceye girenler sahiplerini buldu.

        Tarihi Kentler Birliği Özendirme yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 47 belediye 83 proje ile yarışmaya katılırken, Urla Belediyesi de yarışma da iki ödülün sahibi oldu. Törene, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Uyar, "Urla'nın kültürel miras ve bilincini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Kent dokumuzu korumak için tarihi ve kültürel varlıklarımızın onarımına yönelik projeler geliştirdik. Sanat Sokağımız ve Postane Sokağımız ile Hersekzade Ahmet Paşa Hamamıza yönelik yaptığımız çalışmalarla uygulama kategorisinde ödüle layık görüldük. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından, yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarındaki sergide katılımcılarla paylaşıldı.

        (AÖK-HG-Y)

        18.11.2016 11:32:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler