Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölcük turizme kazandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Gölcük mesire alanı Simav Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralandı.

        Kütahya'nın Simav ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan bin 450 rakımlı Gölcük mesire alanı, Simav Belediyesi tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığına yapılan projeli müracaatın kabul edilmesiyle 49 yıllığına kiralandığı belirtildi.

        Simav Belediye Başkan Süleyman Özkan, "Katran dağının hemen yanında bulunan Gölcük yörük yaylasından, orman köylüleri, göçerler, arıcılar, sporcular ve piknikçiler istifade ediyor. Simav Belediyesi olarak bu doğa cennetinden insanlarımızın daha kaliteli hizmet almasını istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun destekleri ile 49 yıllığına kiraladık. Gölcük yaylasını bölge turizmine kazandırmak için, Türkiye'de son zamanlarda tatil bölgelerinde yaygınlaşan bungalov evleri projesini hazırladık. Bu projemiz gerçekleştiğinde, insanların doğa ile iç içe tatil yapmalarını sağlayacağız.Turistik Eynal Kaplıcalarına gelen turların ilk gezi durağı olacağını ümit ettiğimiz Gölcük yaylasına yatırım yapmaya başlıyoruz" dedi.

        Hafta sonları, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, doğa içinde vakit geçirip dinlenmek için Gölcük Yörük Yaylası'na gelen vatandaşlar piknik yapmanın yanı sıra, doğa yürüyüşleri, bisiklet sporu, doğa fotoğrafçılığı, amatör olta balıkçılığı ve kuş gözlemi yapabiliyor.

        Zengin ormanlarla ve şifalı bitkilerle kaplı olan Gölcük yaylasının en yüksek tepesi bin 513 metre rakımlı Taştepe mevkii olarak biliniyor. (MEİ-EFE)

        18.11.2016 12:04:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler