Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da 10. Uluslararası Beden Eğitimi Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, '10. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi' düzenlendi.

        Bu yılki teması, sürdürülebilir kalkınma hedefleri için beden eğitimi, spor ve sağlık olan Uluslararası Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi Türkiye'de ilk kez yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Uluslararası Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi'nin Türkiye'de ilk kez düzenlediğini belirten Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, "10. kez düzenlemiş olan bu kongrenin bu yılki teması sürdürülebilir kalkınma hedefleri için beden eğitimi, spor ve sağlıktır. Kongremizin amacı ise spor bilimleri temel alanları, fiziksel terapi boyutuyla ilgili problemler, araştırma eğilimleri hakkında fikir geliştirme, değişim ve eleştirel için bir tartışma platformu oluşturmaktır. 3 gün sürecek olan bu kongrede 8 farklı ülkede 45 ulusal üniversiteden 255 bilim insanının 225 sözel, 95 poster bilgi olmak üzere toplam 320 çalışma sunumu yapacaktır" dedi.

        Tüm dünya ülkelerinin spora büyük bir önem verdiğini aktaran Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Uluslar arası spor organizasyonuna ön sıralarda yer almak için bir mücadele verilmekte, bu durum ulusal ve uluslar arası saygınlığın ve gelişmişliğinde bir yansıması olarak kabul edilmektedir. Bizde üniversite yönetimi olarak, üniversitemizde spor alanında hem akademik hem de sportif faaliyetlere önem vermekteyiz. Bu konuda Spor Bilimleri Fakültesi amaç ve hedeflerini gerçekleştirmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla Spor Bilimleri Fakültemize, 20 yıldır tamamlanmayan spor kompleksimizi, kapalı spor salonumuzu teslim ederek ön görülen hedeflerin geliştirilmesine önemli bir katkı sağladık" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından yöresel halk oyunu gösterisi ve piyano dinletisi ile devam eden program, moderatörlüğünü Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir'in yaptığı ve Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Prof. Dr. Güney Ekence ile Prof. Dr. Ergün Yurdadön'ün konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi. 3 gün boyunca sürecek olan kongrede, 8 farklı ülkede yer alan 45 ulusal üniversiteden, 255 bilim insanını 225 sözel bilgi ve 95 poster olmak üzere toplam 320 çalışma sunumu yapacağı öğrenildi.

        (YÖ-AKK-Y)

        18.11.2016 12:17:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler