Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da 'KOBİ bilgilenderme ve farkındalık artırma' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Zafer-İn Operasyonu Sektörel Eğitim Programları" hakkında bilgilendirme ve farkındalık artırma toplantısı gerçekleştirildi.

        Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığındaki toplantıya, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İlçe Kaymakamları, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, Operasyon Destek Ekibi ile Üniversite temsilcileri, bazı daire müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Organize Sanayi Bölge Müdürleri katıldı.

        Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı'nın Ocak 2017'den itibaren Afyonkarahisar, Manisa, Uşak ve Kütahya illerinde ve ilçelerinde gerçekleşecek olan KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitim programları hakkında bilgiler vermesiyle başladı.

        Toplantıda konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Zafer-İn Operasyonu hakkında bilgiler verdi. Vali Nayir, "Hepinizin bildiği gibi Zafer Kalkınma Ajansımızın faydalanıcısı olduğu Zafer-in Operasyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamıdır. Projenin yürütücüsü WYG Türkiye firmasıdır. Bu projenin bütçesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin eş finansmanıyla karşılanmaktadır. 4,1 milyon Avro bütçeli Zafer-in Operasyonu, Bölge'de iş ortamının yeni teknolojilere uyum sağlaması ve KOBİ'lerimizin kurumsal kabiliyetlerinin güçlendirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Bildiğiniz gibi siz değerli paydaşlarımızın ortaklığında 29 Nisan 2016'da kurulan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM); işletmeleri, çalışanları ve paydaşları insan kaynaklarına yatırım yapmaları yönünde teşvik eden, devamlı öğrenmeye destekleyerek TR 33 Bölgesi'ndeki KOBİ işverenleri ve çalışanlarının uyum yeteneğini artırmaya çalışan programlar yürütmeyi amaçlamaktadır" dedi.

        "Nitelikli iş gücünde ciddi eksiklikler var"

        Nitelikli iş gücündeki eksikliğe dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Günümüzde yeni iş modellerinin ortaya çıkması, gelişen teknolojideki yenilikler, tüketici taleplerinde yaşanan büyük değişiklikler işletmelerimizdeki iş gücünün uyum sağlama yeteneğinin artmasını gerekli kılmaktadır. Türkiye'nin birçok bölgesinde de olduğu gibi Bölgemizde de nitelikli iş gücü mevcudiyeti hususunda ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Bu sebeple iş hayatında küreselleşmeye uyum sağlamış, değişime ve yeniliğe açık insan kaynağının teşviki Bölgemiz açısından büyük öneme sahiptir. Dolayısıyla KOBİ'lerimizin güçlenmesi, işletmelerimizin küresel değişimlere uyum yeteneğinin artması Zafer Kalkınma Ajansımız tarafından uygulanan Zafer-İN Operasyonu'nun temel amacıdır. Geniş bir perspektife ve gerçekleştirilebilir hedeflere sahip Zafer-İN Operasyonu ile KOBİ'lere yönelik iş destek hizmetleri sağlamak, işletmelerde kaynak verimliliğini yükseltmek, istihdamın niteliğini ve çalışanlar arasında etkileşim ve koordinasyonu arttırmak ana hedeflerimiz arasındadır. Yürüttüğümüz Operasyonun başarısı, gerçekleştirilen faaliyetlerin BİGEM İş Birliği Protokolü'nü imzalamış olan sizlerin ve ilgili kurumların sahiplenmesine bağlıdır. Bölgemizde insan kaynaklarının geliştirilmesi için destek mekanizmaları oluşturmak ve eğitimler düzenlemek BİGEM'in var olma sebebidir. Bu doğrultuda, Ocak 2017 itibariyle Bölgemiz çapında başlayacak Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri, insan kaynağında verimliliği arttırarak Bölgemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. İş gücü eğitimi açısından da oldukça önemli bir boşluğu dolduracaktır" diye konuştu.

        "Eğitimler tüm KOBİ'lere açık"

        Eğitimlerin Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde faaliyet gösteren tüm KOBİ işveren ve çalışanlarının başvurularına açık olacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, "İl Merkezimizde ve ilçelerimizde Ticaret ve Sanayi Odalarımızın, Organize Sanayi Bölgelerimizin yönlendirme ve teşvikleriyle KOBİ'lerimizin etkin katılımı gerekmektedir. Yürüttüğümüz Operasyon çerçevesinde, eğitimlerin hedef katılım sayılarında gerçekleşmesi gerekmektedir. Eğer bu rakamlara ulaşamazsak ve gerekli sayıda eğitim programı açamazsak ülkemize ve Bölgemize Ajansımız tarafından kazandırılmış Operasyon kaynakları yeterince kullanılmamış olacaktır. Böylesi bir olumsuz performans, şüphesiz Bölgemize yeni AB projelerinin kazandırılmasında olumsuz etki yaratacaktır. Bu nedenledir ki, içinde bulunduğumuz konjonktür gereği; eğitim faaliyetlerinin bu ülkenin huzur ve refahı için fedakâr bir şekilde çaba gösteren KOBİ işveren ve çalışanlarına yönlendirilmesi için, Ticaret ve Sanayi Odalarımızın ve Organize Sanayi Bölgelerimizin aktif rol almaları gerekmektedir. "TR33 Bölgesi'ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Artırılması" Operasyonu kapsamında verilecek eğitimlerin etkin ve verimli geçmesini temenni eder, tüm taraflara başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

        Toplantı, Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Peter Wilson ile Teknik Destek Ekibi Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe'nin Zafer - in Operasyonu ve hedeflenen sonuçlar hakkında bilgilendirme ve Zafer - in Operasyonu sektörel eğitim programları sunumuyla sona erdi. (EFE)

        18.11.2016 12:17:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler