Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Farkındalık ve Nefes Refleksolojisi semineri

        - Kişisel Dönüşüm Uzmanı Gülcan Kadıoğlu:

        - ''Direnci kırmanın en iyi yolu güçlü bir niyetin olmasıdır''

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Farkındalık ve Nefes Refleksolojisi" semineri düzenlendi. Seminerde, Nefes tekniklerinin zihin üzerindeki etkisi ve beyni geliştirmeye etkisi konuşuldu.

        Seminere konuşmacı olarak Kişisel Dönüşüm Uzmanı Gülcan Kadıoğlu konuk oldu. Düzenlenen semire Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Kapaklı Belediyesi personelleri ve vatandaşlar katıldı.

        "Direnci kırmanın en iyi yolu güçlü bir niyetin olmasıdır"

        Nefes farkındalığı tekniği iki ana öğeden oluştuğunu belirten Kişisel Dönüşüm Uzmanı Gülcan Kadıoğlu, "Bunlardan biri sakinleşmek, diğeri ise derinliğine izlemektir. Sakinleşme aşamasında, zorlanabilir hatta dirençle karşılaşabilirsiniz. Uygulamaya devam ettikçe evrendeki diğer her şey gibi bu durum da değişecektir. Direnci kırmanın en iyi yolu güçlü bir niyetin olmasıdır'' dedi.

        "Çalışmalarımızı arttıracağız"

        Kadıoğlu konuşmasının devamında, "Eğitilmiş zihin ya da beyin, eğitilmemiş olandan fiziksel olarak farklıdır. Görülen odur ki ilerleyen süreç içerisinde zihinsel eğitimin potansiyelini anlayabilecek ve bunun ciddiye alınmasının gerekliliğini anlayarak bu yönde çalışmalarımızı arttıracağız. Nefes teknikleriyle oluşturulan meditatif farkındalık, beynin işleyişini değiştirebilir ve insanların çeşitli farkındalık düzeylerine erişmesini sağlar" diye konuştu.

        "Uzak doğu kökenli bir yöntemdir"

        Uzak doğunun kökenli bir yöntem olduğuna da dikkat çeken Kadıoğlu, "Nefes tekniklerinin oluşturduğu zihni yavaşlatma ve hızlandırma kontrolü zihnin eğitilmesini sağlar. İnsan beyninde oluşabilecek dejeneraktif değişiklikler, örneğin bunama gibi zihin yoksunluğunun ve eksikliğinin ortaya çıktığı bunama gibi rahatsızlıklar da bu metotla önlenebilir. Refleksoloji Uzakdoğu kökenli olup ayak masajı ile tedavi yöntemidir. Ayak ve ellerde bedenin tüm organlarına karşılık gelen refleks noktalarına el ve parmakla uygulanan bir tekniktir. Ayaklara uygulanan özel ovma hareketleriyle vücudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendisini iyileştirme gücünü harekete geçirir. Refleksoloji terapisi, kişinin kendisini, fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar ve kişiye doğal dengesini kazandırır'' şeklinde konuştu.

        Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı da seminer sonunda yaptığı konuşmasında, "Bu güzel sunumu için kişisel dönüşüm uzmanı Gülcan Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum. Seminerin düzenlemesinde emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tarz seminerlerimizi daha da yaygınlaştırarak halkımızı bilgilendirmeliyiz. Ayrıca Kent Konseyi kadın meclisimiz çalışmaları ile güzel projeleri hayata geçiriyorlar onları da ayrıca kutluyorum'' diyerek konuşmalarını noktaladı.

        (HLD-MEF-Y)

        18.11.2016 12:43:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler