Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aşırı yağış heyelana neden oldu

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop'ta iki gündür süren sağanak yağış, heyelan ve su baskınlarına neden oldu.

        Sinop'ta önceki gece başlayan sağanak yağış ve ilin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle su baskınları ve heyelanlar oluştu. Yağış sebebiyle bazı tarım arazileri su altında kaldı. Yağış, Ayancık ilçesinde de heyelana yol açtı. İlçenin Sinop merkez ile bağlantısını sağlayan karayolu, Genze mevkisinde oluşan heyelanın ardından ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarını kontrollü sürdürüyor. Yine Ayancık'ın İncirpınarı mevkisinde meydana gelen küçük çaplı heyelanın hasarı gideriliyor. Karayollarına bağlı iş makineleri ile yol yapım çalışmaları devam ediyor.

        Konu ile ilgili bilgi veren Ayancık Kaymakamı Aziz Kayabaşı, "Heyelan bazı bölgelerde devam ediyor. Bu nedenle çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Ulaşım mevcut yol açılana kadar eski Ayancık karayolu üzerinden sağlanacak" dedi.

        (OSM-SLH-Y)

        18.11.2016 15:04:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler