Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da FETÖ'den 5 kişi daha tutuklandı

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Efeler ve İncirliova ilçesinde 12 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 kişi dün Aydın Adliyesi'ne sevk edildi.

        Şüpheliler arasında bulunan 2'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli Emniyet Amiri Ö.D., örgüt içerisinde 'abla' olduğu iddia edilen G.B. ile eşi E.B'nin yanı sıra D.Ç ve Y.E.Y çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonlarda gözaltına altına alınan 10 kişinin TEM Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ise devam ettiği öğrenildi.

        (MB-Y)

        18.11.2016 15:31:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler