Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydemir'den 6 tespit, 6 teklif

        - Aydemir Erzurum'un beklentilerini paylaştı

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde Erzurum'un beklentilerini paylaştı, önerilerini dile getirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen Orman ve Su işleri Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde konuşan Komisyon Üyesi Milletvekili Aydemir, Sakalıkesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı, Sancaktar Barajı, Çat-Yavi Barajı, Pasinler Alvar Barajı projelerinin hayata geçirilmesiyle birlikte Erzurum'da suya hasret tarım alanı kalmayacağını açıklayarak, 'Bu büyük eserlerle Erzurum da hizmete inşallah doyacak. 'dedi.

        Orman ve Su işleri Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde proje safhasındaki yatırımları dile getiren Milletvekili Aydemir, Erzurumlunun bu konudaki beklentilerini dikte ederek, projelerin hayata geçirilme sürecinin heyecanla beklendiğini kaydetti.

        SÖYLEMEZ, SANCAKTAR, PASİNLER ALVAR, ÇAT YAVİ BARAJLARI

        Söylemez Barajı yapımının 2017 Bütçesine alınmasını isteyen Milletvekili Aydemir, 'Orman ve Su işleri Bakanlığınca yapımı kararlaştırılan Söylemez Barajı 408 bin200 dekarlık. Bunun özellikle 2017 yılı yatırım bütçesi içerisine alınması özel istirhamımızdır. Sancaktar Barajı proje aşamasında, Çat-Yavi Barajı hakeza proje aşamasında. Bir de Pasinler Alvar Barajı var. Ben 2011'de de adaydım. Gittiğimde oradaki insanlardan bu anlamda müthiş bir beklenti gördüm. Her seçim dönemimde bununla karşılaşıyorum. Bunu da ben size arz ediyorum bu vesileyle, inşallah barajlarıyla Erzurum'da sulanmayan arazi kalmayacak. Bu bahsettiğim tesislerle toplam 642 bin 930 dekar zirai arazi suya doyacak inşallah. Bu büyük eserlerle Erzurum da hizmete inşallah doyacak. 'dedi.

        ERZURUM'A REKOR DÜZEYDE YATIRIM

        Aydemir, 'Memnuniyetle ifade edeyim ki, Bakanlığımızın görev alanlarında son on dört yılda Erzurum'a yapılan yatırımlar rekor seviyededir. Bu büyük projelerden devam eden Demirdöven sulaması, Daphan Ovası cazibe sulaması 1'inci kısım, Olur Ürünlü Göleti sulaması, Demirdöven Projesı Pasinler regülatör sulaması burada bir rehabilitasyon çalışması var.' diye konuştu.

        SAKALI KESİK OVASI SULAMASI

        Sakalı Kesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile ilgili tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, 'Daphan Ovası cazibe sulaması 2'nci kısım, şu an işletmede. Pazaryolu Barajı tamamlama işlerinde mesafe alınmıştır. Ama Sayın Bakanım sıkıntı var orada. Özellikle Sakalıkesik Ovası'yla ilgili müteahhitlerden yana sıkıntı yaşıyoruz. Yani işi yüklenenler belli bir müddet sonra işi bırakıyorlar ve aradan yıllar geçiyor, malumunuz mahkeme süreçleri filan. Bundan dolayı da biz seçmene, vatandaşa vardığımızda sanki Hükümet bu işleri bilerek aksatıyormuş gibi bir algı var. Elbette biliyorum ki Kamu İhale Kurumunun yetki sahasında bu işler, bir şekilde bu işe çözüm bulunması lazım. Şimdi ihale yapıldı gerçi. Ama inşallah gene bu yüklenici de sıkıntı çıkarmaz. 'dedi.

        16 KÖYÜN BEKLENTİSİ

        'Uçsuz bucaksız Erzurum ovalarını yeşile, çimene çeviren bu büyük işlerin tamamlanması için daha çok emeğe ve ödeneğe ihtiyaç var. Bunu biliyoruz, gereğinin yapılacağına inanıyorum.' İfadelerini kullanan Milletvekili Aydemir, "Sakalıkesik Ovası, Pazaryolu sulaması ile toprak suya doyacak" diyoruz ve bu işlerin tamamlanması için sürdürülen çabalara hız verilmesini bekliyoruz. Palandöken ile Aziziye ilçelerine bağlı Sakalıkesik Ovası'nda on altı köy çok büyük bir beklenti içerisinde. İnşallah bu defa hallolacak Allah'ın izniyle.' diye konuştu..

        AYDEMİR'DEN BARAJ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ

        Erzurum'da uygulanan ve uygulanacak olan Baraj projelerine ilişkin değerlendirmeler yapan Milletvekili Aydemir, 'Ayrıca Bakanlığınızca yapımı kararlaştırılan Söylemez Barajı 408 bin200 dekarlık. Bunun özellikle Sayın Bakanım 2017 yılı yatırım bütçesi içerisine alınması özel istirhamımızdır. Sancaktar Barajı proje aşamasında Çat-Yavi Barajı hakeza proje aşamasında. Bir de bu efendim Pasinler Alvar Barajı var. Ben 2011'de de adaydım. Gittiğimde oradaki insanlardan bu anlamda müthiş bir beklenti gördüm. Her seçim dönemimde bununla karşılaşıyorum. Bunu da ben size arz ediyorum bu vesileyle. Efendim, inşallah barajlarıyla Erzurum'da sulanmayan arazi kalmayacak. Bu bahsettiğim tesislerle toplam 642 bin 930 dekar zirai arazi suya doyacak inşallah. Bu büyük eserlerle Erzurum da hizmete inşallah doyacak. ' dedi.

        YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI PROJELERİ

        Erzurum'da yaban hayatı geliştirme sahası proje uygulamalarının büyük bir memnuniyetle karşılanarak teveccüh gördüğünü belirten Milletvekili Aydemir, 'Yemyeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir Erzurum için başlatılan seferberliğin artarak devamını tabii ki talep ediyoruz. Palandöken ve Konaklı'da beyazın ihtişamıyla tanışan misafirlerimizin yeşil bir Erzurum görmelerini de arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra Sayın Bakanım, İspir Verçenik Dağı, Çat, Oltu yaban hayatı geliştirme sahası için yapılan hizmetlere müteşekkiriz. Buralara Bakanlığımızın ilgi ve yatırımının devamını önemli buluyoruz." kaydını düştü.

        GONDOL KORİDORU ÖNERİSİ

        Konuşmasının son bölümünde, Nene Hatun Tarihî Millî Parkının AK hizmet döneminin önemli bir projesi olduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, 'Bize göre şehir ve tabyalar arasında oluşturulacak gondol koridoru, bu kış turizmiyle ilgili belediyeyle irtibatlı yapılabilir. Gondol koridoru Kış turizmine de renk katacak ve ziyaretçilerin çok ilgisini çekecektir. Bu konunun uzmanlarca araştırılmasında da ayrıca yarar görüyoruz. '

        (ERZ-AT-Y)

        18.11.2016 16:12:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler