Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meclis'te Doğanbey tartışması

        - Muhalefet sözcüleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Dikey mimari bizim kültürümüz değil, acı, sevgi, mutluluğu da birlikte yaşamak istiyoruz" sözlerinden yola çıkarak, "Doğanbey'in sorumlusu olarak Başbakan gibi düşünüyormusunuz" sorusunu Başkan Altepe'ye yönelttiler

        - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe:

        - "Doğanbey'in planı 80'li yıllarda yapılmış. Yüksek hastane binası 1994 yılında yapıldı. Doğanbey'deki hektar başına yoğunluk 800 kişiden 600 kişiye düşürüldü"

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa'da kentin merkezinde 23 katlı inşa edilen ve sıkça tartışmalara konu olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne bir kez daha geldi.

        CHP ve MHP'li meclis üyeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye "Bursa'yı çirkinleştirdiğinizi düşünüyormusunuz" sorusunu yönelttiler.

        İlk söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Başbakan Binali Yıldırım'ın şehirleşmeyle ilgili açıklamalarını hatırlatarak, "Başbakan, dikey mimari bizim kültürümüz değil. Acı, sevgi, mutluluğu da birlikte yaşamalıyız dedi. Siz Doğanbey'in sorumlusu olarak Başbakan gibi düşünüyormusunuz" diye sordu. MHP'li İhsan Bilgili ise, "Başbakan'ın açıklamalarından yola çıkarak, Bursa'yı çirkinleştirdiğinizi düşünüyormusunuz" diye konuştu.

        Söz alan Başkan Recep Altepe, sokakta ve gittikleri her yerde bu sorunun sorulduğunu ancak buna cevap verdiğini hatırlatarak, "Hep anlatıyoruz. Bu planı biz yapmadık. Planlar 80li yıllarda başladı. 1991 yılında merkezi iş alanları diye devam etti. Oradaki hastane binası 1994 yılında yapıldı. Başka dönemlerde AK Parti yokken 10 yıl önce yapılmış binaları bize soruyorlar. Keşke 2 katlı bahçeli olsaydı. Bunun planı 1991'de yapıldı. Doğanbey Planı'nda yoğunluk hektar başına 800 kişiydi. Ben ömrümü verdim. 600 kişi hektara düşürdük. Bizim aldığımız kararlar değildi. Bizim yapmadığımız planı bize soruyorsunuz. 4 bin 400 kişi imza attı. Burası çöküntü bölgeseydi. Mahalle halkı terk etti. TOKİ yardımcı oldu, sübvanse etti. Bu yoğunluğu biz koymadık. Burada yanlış biliniyorsa, düzeltmek lazım. Biz merkezden Karacabey'e İnegöl'e kadar çalışıyoruz. Yatay büyümeyi destekliyoruz. Sınır bitti. 2 katlı bahçeli evlere Bursalıları yerleştirelim. Dönüşüm nasıl olacak? İşin realitesi var. Vatandaş konuşuyor. Yatay büyüme nasıl olacak. Karacabey'in arsasına girmemiz lazım. Göl başlıyor. Biraz arazi var. Doğuda da İnegöl'ün içine gireceğiz. Tarihi bölgeye sit alanı koruma alanı olduğu için birşey yapamıyoruz. Bu planları üniversiteler yapıyor. Planı ben yapmadım, notunu ben koymadım. Hep aynı şey konuşuluyor. TOKİ suçlandı. Onlar da 120 trilyon fazladan para harcadılar" şeklinde konuştu.

        (İHS

        18.11.2016 17:47:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler