Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da geçen ay 27 tüketicinin sorunu çözüldü

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 27 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

        Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

        Aydın'da geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü'ne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 23 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 6'sı çeşitli bankacılık hizmetleri, 13'ü ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 6 adet cep telefonu, ikişer adet televizyon ve bilgisayar, birer adet buzdolabı, klima ve çeyiz seti ile birer adet İşyeri Dışında Kurulan Sözleşmeler, abonelik sözleşmesi, mesafeli sözleşme ve paket tur tatil sözleşmesinden oluştu.

        İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca ay içinde 12 Ekim 2016 ve 26 Ekim 2016 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 14'ü tüketici lehine, 4'ü tüketici aleyhine ve 8'i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 26 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 1 tüketici şikayeti ise Ticaret İl Müdürlüğü'nce sonuçlandırıldı.

        Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları

        6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Efeler, Söke ve Germencik ilçelerinde 10 işyerinde 37 üründe denetim yapıldı. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir firma hakkında garanti belgesi yönünden tespit edilen aykırılık için üretici firmaya idari para cezası uygulanması hususunda firmanın bulunduğu Karaman Valiliği'ne gönderildi.

        1163 sayılı Kooperatifler kanununa göre ilk altı ay içinde kooperatifin olağan genel kurul toplantısına çağrılmaması nedeniyle iki adet kooperatifin yönetim kurulu üyeleri hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

        (MB-Y)

        19.11.2016 09:35:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler