Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka'da 4 bin kişiye ücretsiz kurs

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, vatandaşlara yeni hobi alanları açmak ve meslek edindirmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2016-2017 döneminde yaklaşık 4 bin kişiye ücretsiz kurs imkanı sağlamaya başladı.

        Karşıyaka Belediyesi tarafından, geçtiğimiz Ekim ayında başlatılan yeni dönem kursları, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Ahmet Piriştina, İsmail Cem ve Bülent Ecevit kültür merkezleri ile birlikte; Alaybey, Bostanlı, İmbatlı, İnönü, Mustafa Kemal, Nergiz ve Yalı mahalle merkezlerinde de ücretsiz kurslar açıldı. 10 merkezdeki toplam 105 kursa, yaklaşık 4 bin kişi kayıt yaptırdı.

        Karşıyakalılara hem eğitim, hem de eğlence imkanı sunan kurslarda, spordan el sanatlarına, yabancı dilden meslek edindirmeye kadar, her alanda eğitimler veriliyor. En büyük ilgiyi ise pilates, aerobik, yoga, halk oyunları, resim ve dikiş branşları görüyor. Alanlarında uzman eğitmenler tarafından verilen kursların, Mayıs 2016'ya kadar devam edeceği kaydedildi.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şöyle konuştu:

        "Sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz kapsamında düzenlediğimiz ücretsiz kurslarımız, bu yıl da dopdolu bir programla başladı. İlçemizin dört bir yanındaki mahalle ve kültür merkezlerimizde gerçekleşen kurslarımızla vatandaşlarımıza yepyeni pencereler açıyor; hem yeteneklerini geliştirme hem de keyifli vakit geçirme imkanı sunuyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımız gereği, Karşıyakalılar için her alanda fırsat eşitliği yaratmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

        (HG-Y)

        19.11.2016 11:23:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler