Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düş Bahçesi Çocukları umut dağıtmaya devam ediyor

        - Topladıkları 3 bin adet kitabı Çifteler ilçesinde bir okula teslim eden ekip, 11'nci kütüphanelerini de açmış oldu

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de bulunan 'Düş Bahçesi Çocukları' topluluğu, sosyal sorumluluk projelerine 8 yıldır ara vermeden devam ediyor.

        'Kitap ruhun güneşidir' sloganıyla çıktıkları yolda Türkiye'nin her bölgesine kitaplık ve kütüphane kurmayı hedefleyen 'Düş Bahçesi Çocukları', 11'nci kütüphanelerini Çifteler ilçesinde bulunan Yakup Kadri Karaosmanoğlu Ortaokulu'nda açtı.

        Kendilerine sosyal medya üzerinden ulaşıp, 'Okulumuzda çocuklar kitap okumak istiyor ama yeterli bir kitabımız yok. Bize de kitap gönderirseniz seviniriz' diyen okulun öğretmenlerinden Pınar Özkan'ın sözlerine duyarsız kalmayan ekip, başlattıkları çalışmalar sonucunda yaklaşık 3 bin adet kitabı kısa sürede toplayıp teslim etti. Kurulan kütüphaneye ise, Ahmet Celal Sümer isimli hayırsever bir vatandaşın ismi verildi.

        Konu hakkında açıklama yapan Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu Kurucusu ve Başkanı Hüseyin Özgören, "Tüm vatandaşlarımızın evlerinin bir köşesinde sessizliğe bıraktığı kitapları bize ulaştırmalarını rica ediyorum. Kitaplarınız bizimle yeniden hayat bulsunlar. İletişim ve kütüphane kurulumu için destek olan tüm güzel insanlara teşekkür ederim. Şuanda 12'nci Düş Bahçesi Çocukları Kütüphanemizin çalışmaları devam ediyor. 12'nci kütüphanemizin açılışını, Manisa Salihli Bilim Sanat Merkezin'de hayata geçireceğiz" dedi.

        (SK-MET-Y)

        19.11.2016 11:35:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler