Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Meclisi

        - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Mali Yılı Bütçesi Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu

        - Plan Bütçe Komisyonu tarafindan Meclis Genel Kurulu'na sunulan raporda, Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 bütçesi 5 milyar 902 milyon lira

        - Komisyon, ASKI'nin 2017 bütçesinin 3 milyar, EGO'nun ise 848 milyon lira olmasını önerdi

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, Büyükşehir'in 2017 yılı bütçesinin 5 milyar 902 bin lira olması raporu sunuldu.

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ve ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

        Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nail Çimen başkanlığındaki toplantısına, Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından sunulan raporda; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 mali yılı bütçesi 5 milyar 902 milyon lira olarak belirtildi.

        Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporunda ayrıca; ASKİ'nin bütçesinin 3 milyar, EGO'nun bütçesinin de 848 milyon TL olarak belirlendiği bildirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun bütçelerinin önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılarda görüşülerek karara bağlanması benimsendi.

        Beypazarı, Çamlıdere, Evren ve Güdül bütçeleri onaylandı

        Belediye meclisi toplantısında ayrıca, Çamlıdere, Evren ve Güdül İlçesi belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerini oybirliği ile onadı.

        Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nca uygun görülen bütçe kararnameleri ile birlikte; Beypazarı Belediyesi'nin 2017 mali yılı gelir bütçesi 61 milyon 752 bin TL, Çamlıdere Belediyesi'nin 12 milyon 353 bin 130 TL, Evren Belediyesi'nin 5 milyon 610 bin 600 TL ve Güdül Belediyesi'nin 12 milyon 629 bin 830 TL olarak onaylandı.

        Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, bütçelerinin kabulünden sonra yaptığı konuşmada, teşekkürlerini ilettiği Meclis üyelerini Beypazarı'na davet etti.

        Çamlıdere Belediye Bakanı Hazım Caner Can da "365 gün, 24 saat, karıncalar gibi çalışkan, arılar gibi üretken olarak Ankaramıza hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey'in almış olduğu her karardan, burada vermiş olduğunuz kıymetli desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        Evren Belediye Başkanı Abdülkadir Demirci de Meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.

        Güdül Belediyesi adına konuşan Meclis üyesi Muzaffer Yalçın ise Güdül'ün tarihteki önemine dikkat çekerek, meclis üyelerini ilçeye davet etti ve teşekkürlerini sundu.

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen Başkanlık Yazısı ile Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'daki 25 ilçenin mahalleye dönüştürülen köylerinde düğün, sünnet, mevlit, cenaze taziye evleri, asker törenleri gibi çeşitli konularda sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere plastik masa, sandalye, çay ocağı ve müştemilatı, portatif ses düzeni vb. malzemelerinin köylerin büyüklüklerine göre tespit edilerek muhtarlıklara ücretsiz verilmesi öngörülen teklif oybirliği ile kabul edildi.

        (PLN-ÖK-Y)

        19.11.2016 12:04:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler