Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincan Belediyesi bağımlılığa karşı mücadelesini sürdürüyor

        - Belediye Kasım ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında "Madde bağımlılığından kurtulacak güçte misin?" konulu bir programa ev sahipliği yaptı

        ANKARA (İHA) - Sincan Belediyesi, Kasım ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında "Madde bağımlılığından kurtulacak güçte misin?" konulu bir programa ev sahipliği yaptı. Lale Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koç vatandaşları madde bağımlılığına karşı uyardı.

        Sincan Belediyesi, madde bağımlılığına karşı verdiği mücadeleyi bilinçlendirme çalışmalarıyla desteklemeye devam ediyor. Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında ailelere ve gençlere ulaşmaya devam eden Belediye, Kasım ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında "Madde bağımlılığından kurtulacak güçte misin?" konulu bir programa ev sahipliği yaptı. Lale Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koç vatandaşları madde bağımlılığına karşı uyardı. Konuşmasında madde bağımlılığının hızla yayıldığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koç, bağımlılıktan kurtulmanın yollarını anlattı.

        Ailelere bir takım önerilerde de bulunan Koç, çocukların ve gençlerin sanal bağımlılık da dahil olmak üzere her türlü bağımlılığa karşı korunması gerektiğini vurguladı. Ayşegül Koç, "Hangi uyuşturucu türü olursa olsun, zararsız olanı yoktur. Bu maddeler insan beyninde ciddi zararlara, ruhsal rahatsızlıklara yol açıyor. Gençleri bağımlılık oluşturan şeylerden uzak tutmak için, spor yapmalarını, sanatla uğraşmalarını sağlayın. Gençlerimizin ve çocuklarımızın uyuşturucuya olan bağımlılığını engellemede en büyük rol yine eğitimcilere ve ailelere düşüyor. Çocukların üzerinde baskı kurmak yerine onlara daha fazla vakit ayırmalıyız" ifadelerini kullandı.

        Madde bağımlılığına karşı verdikleri mücadelenin çeşitli eğitici programlarla desteklenmesini sağlayan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir Sincan için çalıştıklarını vurguladı. Madde bağımlılığı konusunda aileleri bilinçli olmaya davet eden Tuna, yardım ve destekle her engelin aşılabileceğini ifade etti. Tuna, "Gençlerimiz bizim için çok önemli. Ortaya çıkan sorunlar ilk olarak gençlerimizi hedef alıyor. Yanlış arkadaş çevresi, aile bağlarının zayıflaması, teknolojik bağımlılık ve daha birçok nedenle gençlerimiz sorunların hedefi haline gelmiş durumda. Bugün bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen madde bağımlılığı konusunu hep birlikte çözebiliriz. Gençlerimiz geleceğin mimarları… Onların önündeki her türlü engeli kaldırmak adına çalışmalıyız" dedi.

        (PLN-ÖK-Y)

        19.11.2016 12:14:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler