Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediyesinin 'Zumba' kursları devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediyesinin 'Zumba' kursları devam ediyor.

        Muratpaşa Belediyesinin yetişkinlere yönelik sonbahar-kış dönemi spor okulları kapsamında Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan 'Zumba' programında dans, spor, eğlence aralıksız sürüyor. Zumba kursları, Çağlayan ve Güzeloba İlköğretim Okulu Spor Salonlarıyla Meltem Cep Sahne'de haftaiçi, her gün sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşiyor.

        Dans, spor ve eğlence

        Çağlayan Spor Salonu'nda devam eden zumba programı aralarında erkekler, çocuklar ve her yaştan kadının da yer aldığı kalabalık bir grup tarafından ilgiyle takip ediliyor. Çoğu insanın uyumaya devam ettiği bir saatte yaklaşık 80 kişilik grup önce yavaş müziklerle ısınma hareketlerinin ardından kıvrak Latin ezgileriyle tempoyu yükseltiyor. Dans ve aerobiğin içiçe geçtiği zumbada oryantal ve halk müziğinin başlamasıyla eğlence de tavan yapıyor. Dünyanın en eğlenceli fitness programı zumbada dinlenme hareketlerine ise Sezen Aksu şarkıları eşlik ediyor.

        Kilo veriyorlar

        Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan dersin eğitmeni Selda Gültekin "Eğlenerek, toplu halde spor yaparak ter atıp, kilo veriyorlar aynı zamanda estetik kazanıyorlar. Bu sayede katılımcılar hem spor yapmış hem de sosyalleşmiş oluyor" diye konuştu. Zumbanın şu an çok ilgi çektiğini, en büyük özelliğinin de eğlence ve sporun biraradalığı olduğunu aktaran Gültekin, "Ama Muratpaşa'da spor sadece zumba ile sınırlı değil. Muratpaşa'da birçok mahallede farklı spor dallarında verilen derslere katılım çok fazla. Muratpaşa Belediyesi bu konuya çok önem veriyor" dedi.

        Sabah sporlarının desteğiyle 35 kilo

        Muratpaşa Belediyesi'nin sabah sporlarına 2 yıldır düzenli katıldığını belirten 49 yaşındaki Canan Alp Yılmaz, düzenli sporun, geçirdiği tüp mide operasyonu sonra 35 kilo vermesine ve eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Güne zumba ve folklor ile başlamak zindelik veriyor. Mutluluk hormonu salgılatıyor. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

        138 Kilodan 73 kiloya düştü

        Zumba derslerine aksatmadan katılan 43 yaşındaki ev hanımı Arzu Abdurrahmanoğlu, Muratpaşa Belediyesi'nin sabah sporlarının sağlıklı yaşam ve kilo vermesine etkisi bakımından inanılmaz önemli olduğunu söyledi. Abdurrahmanoğlu, kendisinin tüp mide operasyonu geçirdiğini ve 65 kilo vererek 138 kilodan 73 kiloya düştüğünü belirterek, "Sabah sporu ve zumbanın bu kadar kilo vermemede çok etkisi var. Her şeyden önce sabah bir kez çok mutlu uyanıyorum. Dans edip hareket edip kilomuzu veriyoruz" diye konuştu.

        Enerjimizi atıyoruz

        Muratpaşa'nın zumba kurslarını erkek katılımcısı 76 yaşındaki Nejat Coşar ise çocukluk yıllarından bu yana sporla içiçe bir yaşam sürdüğünü belirterek, "Topluma kaptırıyoruz kendimizi ve o heyecanla gayet güzel bütün vücudumuzun enerjisini atıyoruz" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        19.11.2016 12:22:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler