Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        61 ilin ihracatını geçen Torbalı'da trafik sorunu ele alındı

        - Torbalı Belediyesinden ortak akıl toplantısı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 61 ilin ihracatını geçerek dikkatleri üzerine çeken İzmir'in Torbalı ilçesinde, yeni uygulamaya geçilen Kent Otamasyon Sistemi ve ilçedeki trafik sorununun çözümü için geliştirilen projeler tanıtıldı.

        62 ilin ihracatını geçen Torbalı ilçesinde, Kent Otamasyon Sistemi ve ilçedeki trafik sorununun çözümü için bir toplantı düzenledi. Torbalı Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen toplantıda, merak edilen sorularda cevaplandırıldı. Toplantıya katılanlara Trafik Mühendisi Fatih Ayal tarafından bilgilendirme de yapıldı.Torbalı kent merkezinin yayalara terk edilmesi ve araç trafiğinin yeniden düzenlenmesine dönük olan proje çalışmalarını paylaşan Fatih Ayal, "Bu projeyle kent merkezinin nefes almasını sağlama amacındayız.Torbalı şehir merkezindeki trafik akışı,yayaların rahatlıkla dolaşacağı tarzda yeniden dizayn edilecek. Kazım Dirik Caddesi gibi bazı ana arterlerdeki trafik tek yön olarak verilecek. Kimi noktalar trafikten arındırılacak, kent merkezindeki ulaşımda bisiklet kullanımını arttırıcı düzenlemeler yapılacak" dedi.

        "Ortak akla ciddi değer veriyoruz"

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, gün geçtikçe büyüyen ve kalabalıklaşan ilçenin bir takım sorunlarla yüz yüze kalmasının kaçınılmaz olduğuna değindi. Görmez, "Son üç yılda ilçemizin nüfusu bir Selçuk kadar arttı. Bu hızlı nüfus artışı şehir içi trafik yoğunluğu gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Torbalı Belediyesi olarak sorunların çözümünde ortak akla ciddi değer veriyoruz. Her sorunu çözecek gücümüz ve yeteneğimiz var. Torbalı'nın trafik sorunu da çözülmeyecek bir mesele değil; ancak kamuoyunun yakından bildiği bu sorunların çözümüne dönük çalışmaları yine kamuoyuyla paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toplantımızda hem trafik sorunu için geliştirdiğimiz projelerimizi sizinle paylaşıp konu hakkındaki fikirlerinizi almayı amaçladık" diye aktardı.

        Milletvekili Kaya: "Torbalı'nın önünde kimse duramaz"

        Toplantıya katılanlara hitaben bir konuşma yapan AK Parti İzmir Miletvekili Atilla Kaya da, ilçedeki sorunların çözümü konusunda fikir ve güç birliği yapılmasının önemine dikkat çekti. Kaya, ortak hareket edilmesi gerektiğini kaydederek, "Konu Torbalı olunca hangi partiden hangi görüşten olursak olalım fikir ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp ilçemiz ve hemşehrilerimiz için ortak hareket edebilmeliyiz. Bundan 10 yıl önce Torbalı'ya yeni bir devlet hastanesinin yapılması ya da İZBAN hattının buraya kadar gelmesi hayal gibiydi; ancak şimdi 250 yataklı hastanemizin inşaatı bitti. İZBAN seferleri başlayalı neredeyse bir yıl olacak. Torbalı için bir zamanlar hayalden öteye gitmeyenler bir bir gerçekleşiyor. Adnan Yaşar Görmez ve ekibi son 2 buçuk yılda bıraktıkları eserlerle Torbalı halkının gönlünde taht kurdular. Onlar buradan proje üretecek biz de Ankara'da bu projelere sahip çıkacağız. Güç birliği yaptıkça Torbalı'nın önünde kimse duramaz" şeklinde konuştu.

        (HG-Y)

        19.11.2016 13:09:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler