Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bandırma esnafında "sosyete" telaşı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "sosyete pazarı" kurulmak istenmesi esnafı tedirgin etti.

        Fabrikadan temin edilen ürünlerin düşük fiyatlarla satıldığı sosyete pazarının esnafa zarar vereceğini söyleyen Tuhafiye, Manifatura ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, sosyete pazarını Bandırma'da istemediklerini ifade etti. Gemici, sosyete pazarını belediyenin mi davet ettiğini merak ettiklerini söyledi.

        Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise, yeni pazar yerinde sosyete pazarı kurmak için teklifin İstanbullu bir firmadan kendilerine geldiğini, fakat henüz ortada kabul edilmiş bir durum olmadığını ifade ederek, "Konuyu hem halkımız, hem de esnafımız açısından değerlendirmek durumundayız. Teklif bize İstanbul'dan geldi. Salı ya da perşembe günü haftada bir gün Bandırma'da sosyete pazarı kurmak isteniyor. Bunun için de belediyemize bir ödeme yapmak istiyorlar. Konu hakkında Bandırma Tuhafiye, Manifatura ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici bizi aradı, görüştük. Esnafımızın kaygılarını bize iletti. Tabii ki bu konuda hem halkımızı hem de esnafımızı düşünerek karar vermemiz lazım. Biz iki unsuru bir arada toplayabileceğimiz bir modeli düşünüyoruz. Yani sosyete pazarı bünyesinde Bandırma'daki esnafımız da yer alabilir. Böylece hem halkımızın isteğine kulak vermiş, hem de esnafımızı mağdur etmemiş oluruz. Hatta bu konuda Bandırma Tuhafiye, Manifatura ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici'nin bize farklı bir teklifi var. Sosyete pazarının belediyeye ödeyeceği bedeli biz ödeyelim, bizim esnafımıza böyle bir imkan tanıyın diyorlar" dedi.

        (İA-MŞ)

        19.11.2016 13:44:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler