Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydemir'den 4 önemli yeni talep

        - Erzurum ilçeleri TBMM gündemindeydi

        - Aydemir'den yayla, botanik ve termal turizm vurgusu

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un Yayla, botanik ve termal turizm alanında turizm vizyonuna taşınacak potansiyel barındırdığına işaret ederek, Erzurum'un turizm değerleriyle Dünyaya açılması zamanının geldiğine dikkat çekti.

        YAYLA, BOTANİK, TRACKİNG VE TERMAL TURİZM VE ERZURUM

        AK Parti Erzurum Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Erzurum'un turizm değerlerini paylaştı. Erzurum'un kültür ve tarihsel derinliği kadar doğal zenginliklerinin de farkındalık açısından önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ilin Yayla, Doğa, Botanik, Tracking ve Termal turizm kaynaklarının turizme kazandırılması ve katma değer üretme boyutuna taşınması gerektiğini söyledi.

        ERZURUM TARİHİN DOĞDUĞU KENT

        Aydemir, 'Erzurum'un hemen her ilçesinin bir tarihi öyküsü, bir tarihi derinliği var.' telmihiyle, 'Erzurum'un tarihi ilçeleri ölçeğinde Pasinler, Horasan, Oltu, Narman, Tortum, Aşkale, Horasan, İspir, Uzundere, Şenkaya, Hınıs ilçeleri başta olmak üzere kültür ve tarih varlıklarının tüm ilçelerde ayrı müzelerde sergilenmesini teklif ediyoruz. 'dedi. Aydemir Allahü Ekber Şühedasına vefa noktasında müstakil bir müze kurulmasını değerlendirdi.

        ERZURUM YAYLA ŞEHİR

        Milletvekili Aydemir, Konuşmasında Erzurum'un Yayla Şehir olarak şiirlere ilham kaynağı olduğu gerçeğinden hareketle, 'Şenkaya, Oltu, Olur, Karayazı, Tekman, Çat, Aşkale, Pazaryolu ilçelerinde yayla turizminin canlandırılması ve turizm alanında katma değer üretmesi için yayla konaklama evlerini teklif ediyorum, talep ediyorum." ifadelerine yer verdi.

        ERZURUM'UN BOTANİK VE TERMAL DEĞERLERİ GÜNDEME ÇIKTI

        Kendine ait marka ilçeler konsepti çerçevesinde ilçelerin değerlerini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, Erzurum'un şifalı bitkiler özelinde bir botanik cenneti olduğu, şifa dağıtan termal kaynaklara sahip bulunduğuna işaretle, 'Erzurum'un bakir doğası içinde çok sayıda şifalı bitki yetişmektedir. Bu şifalı bitkilerden istifade noktasında ilimizin botanik turizmine açılması için özel bir değerlendirme yapılması arz ediyorum. Termal turizm noktasında, Pasinler, Aziziye Ilıca, Köprüköy, Çat ilçelerindeki termal kaynakların Bakanlıkça özel bir tanıtım kapsamına alınması, buralarda sağlık turizminin gerçekleştirileceği alanlar oluşturulması da taleplerimiz arasındadır.' dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        19.11.2016 16:03:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler